Müller se nastavlja širiti, zapošljava najmanje 200 ljudi

66

Lanjska dobit od 6,2 milijuna kuna iz 577,6 milijuna kuna prihoda poslovni je rezultat poduzeća Müller trgovina Zagreb na hrvatskom tržištu koje ovdje posluje s desetak puta manje specijaliziranih trgovina u odnosu na tržišnog lidera u tom segmentu dm.

Sanel Skenderović, šef Müllera za tržišta Austrije, Slovenije i Hrvatske zadužen za nabavu i u Mađarskoj, u intervjuu Jutarnjem listu najavio je ozbiljnije širenje tog lanca posebice na hrvatskom Jadranu i moguće otvaranje 200 do 300 radnih mjesta u idućih 18 mjeseci u Hrvatskoj.

Kako je rekao, dm-u planiraju konkurirati time što na hrvatsko tržište plasiraju proizvode za njemačko tržište uz tvrdnju da im je cijena ista, a kvaliteta veća. U razgovoru za Jutarnji objašnjava kako je takav koncept profitabilan poduzeću koje je 1953. u Njemačkoj u Ulmu osnovao Erwin Franz Müller, frizer obrtnik.

Odlučili smo pokriti cijelu zemlju jer sada nemamo dućane svugdje gdje bismo trebali, kao primjerice na Jadranu. Naša je poslovna filozofija da sav novac koji zaradimo na nekom tržištu ulažemo na to tržište, a ne šaljemo dobit u Njemačku. Ovdje zarađujemo dovoljno da se sada možemo brže širiti, kazao je Skenderović.

“Ne mogu vam reći niti približan iznos, ali investiramo puno”, kaže te dodaje kako je tajna uspjeha ovog lanca i to što svakog kupca tretiraju jednako, bez obzira na to nalazi li se on u Zagrebu, Virovitici ili Berlinu.

Kaže da su prosječne plaće u ovom lancu dvostruko veće od minimalnih, a u idućih 18 mjeseci planiraju otvoriti 200, možda 300 novih radnih mjesta.

“Plaće i uvjeti rada približno su jednaki onima u dm-u”, istaknuo je Skenderović. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here