Pivovarna Laško potvrdila: Radenska na prodaju

23

U Pivovarni Laško su potvrdili informaciju da su su počeli postupak za prodaju Radenske.

Za kupnju najvećeg slovenskog proizvođača mineralnih i izvorskih voda zanima se češko društvo Kofola, potvrdio je za Delo predsjednik uprave Kofole Jannis Samaras.

Nakon prodaje Fructala iz Ajdovščine, grupa Laško je počela tražiti kupca i za Radensku. Savjetnik za prodaju je izabran, ugovor s njim je potpisan, to je banka UniCredit, koja će uskoro pripremiti međunarodni natječaj i potom početi tražiti kupce. Postupak prodaje će najkasnije početi početkom rujna, potvrdio je predsjednik Uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko.

U češkom društvu Kofola, koja je u većinskom vlasništvu grčkog društva Samaras, potvrdili su interes za kupnju Radenske.

“Upoznati samo s izborom savjetnika za Radensku i proučavamo mogućnosti. Ako prodajni postupak počne, najvjerojatnije je da ćemo mu pristupiti”, rekao je Jannis Samaras.

Uprava Pivovarne Laško već nekoliko godina čini napore za očuvanje osnovne djelatnosti pod jednim krovom i dokapitalizaciju zadužene grupe, ali bankari nemaju nimalo sluha za prijedloge Uprave. Sada se čini da je Laško naišlo na zid kod bankara, čak i kada je u pitanju očuvanje osnovne djelatnosti grupe jer banke zahtijevaju prodaju sve imovine grupe Laško, kazao je Zorko.

“Ti zahtjevi se pojavljuju neko vrijeme. Prodajemo Večer i Delo te udio u kosovskoj pivovari Birra peja. To nije samo uvjet jedne banke vjerovnica, nego svih”, naglasio je Zorko.

Za Radensku se po njegovim riječima zanima više kupaca, ali njihova imena ne želi otkrivati. (SEEbiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here