Podravka želi napraviti jači internacionalni iskorak

16

Želimo li biti uspješni moramo napraviti značajniji iskorak prema internacionalizaciji i globalnom poslovanju. Cilj Podravke je kroz pet godina biti u 15 posto najefikasnijih kompanija s kojima se natječemo prema svim kriterijima, a o nama ovisi hoćemo li uspjeti.

Rekao je to predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić na današnjem skupu radnika Podravke na kojem je Radničko vijeće podnijelo izvješće o radu u proteklom razdoblju.

Govoreći o aktualnom stanju u poslovanju i razvojnim planovima tvrtke, Mršić je podsjetio kako je Uprava donijela petogodišnji plan rada kojem je cilj veća, bolja i efikasnija Podravka s većom perspektivom kako na domaćem, tako i međunarodnom tržištu te je napomenuo da svim Podravkašima predstoji veliki zadatak kompaniju dovesti na željenu razinu.

Vlasnici su na nedavno održanoj Glavnoj skupštini prihvatili prijedloge odluka Uprave usmjerene prema razvoju Podravke kao modernog dioničarskog društva i stvaranja pretpostavki za daljnju dokapitalizaciju, dugoročan rast i internacionalizaciju poslovanja, a samim time otvorene su nove mogućnosti pronalaženja resursa za razvoj.

“Podravka je po prvi puta upisana kao internacionalna kompanija sa sjedištem u Koprivnici i imamo internacionalni tim koji će moći odgovoriti izazovima tržišta na globalnoj razini”, poručio je Mršić.

Osvrnuvši se na odluku o izlasku iz poslovnih programa Pića, Pekare i dijela Zamrznutog programa, rekao je da je u tijeku faza traženja te će se birati partneri koji će moći kvalitetno preuzeti brigu o tim programima.

Pojasnio je kako se neke odluke moraju donijeti u danim trenucima i u ovim se vremenima Podravka mora fokusirati na ono što donosi korist i prestati se baviti svime što je izravno na teret onome što tu korist donosi.

Poručio je kako će vlasnici biti strpljivi, bude li Podravka pokazivala rezultate te je pozvao sve zaposlenike na zajedništvo u postizanju zadanih ciljeva.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here