Udruzi fra Mladen Hrkać Lidlova donacija

98

11. donacija u sklopu programa “Više za zajednicu!” pomaže osobama koje na liječenje dolaze u Zagreb

Na prijedlog Lidlovog zaposlenika Martina Skoke danas je udruzi fra Mladen Hrkać uručena vrijedna donacija u sklopu Lidlovog donacijskog programa “Više za zajednicu!”, izvijestili su iz tog trgovačkog lanca.

Udruga fra Mladen Hrkać pruža pomoć osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje dolaze na liječenje u Zagreb. Lidl je do sada donirao 11 udruga i institucija diljem Hrvatske, a do kraja godine uručit će ih još 76, sve prema prijedlozima svojih zaposlenika.

Donaciju u vidu prehrambenih proizvoda uručili su voditeljica odnosa s javnošću Lidl Hrvatska Lana Jugo i Martin Skoko, inače voditelj prodaje Lidla za područje Istre, Kvarnera i Like, a preuzeo ju je predsjednik Udruge Ivan Soldo.

“Prije nešto više od godinu dana osnovali smo udrugu te nastojimo pružiti svu potrebnu pomoć oboljelim osobama i njihovim obiteljima kako bi se izbjegle sve materijalne i psihičke poteškoće tijekom liječenja, a sve s ciljem unapređivanja kvalitete njihovih života. Takvih je ljudi nažalost mnogo zato nam je svaka pomoć i više nego dobrodošla. Hvala puno Lidlu što je prepoznao naš rad”, zahvalio se u ime Udruge Ivan Soldo.

Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” (HUMH), primatelj jedanaeste Lidlove donacije u sklopu programa “Više za zajednicu!”, osnovana je 16. lipnja 2012. godine u Zagrebu, s ciljem pomaganja osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje dolaze na liječenje u Zagreb, a žive izvan Republike Hrvatske.

Pružanje pomoći njima, kao i njihovim obiteljima, ogleda se u vidu osiguranja smještaja, hrane, sufinanciranja troškova prijevoza te rješavanja administracije tijekom liječenja.

Podsjetimo, Lidl će do kraja godine brojiti uručenih ukupno 87 donacija, ukupne vrijednosti pola milijuna kuna, a sve pod okriljem velikog donacijskog programa “Više za zajednicu!”, u sklopu kojeg Lidlovi zaposlenici imaju priliku predložiti potencijalne primatelje donacija.

Lidl će, zahvaljujući iznimno razgranatoj prodajnoj mreži, doprijeti gotovo do svakog kutka Lijepe Naše te na taj način pomoći potrebitima diljem Hrvatske, a prednost imaju neprofitne organizacije i udruge koje brinu o dobrobiti i zdravlju djece, navode iz Lidla Hrvatska.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here