Julie Cottineau: “Hrvatska može postati vrhunski turistički brend!”

21

Jedna od najpoznatijih svjetskih stručnjakinja za brendove, Julie Cottineau, u listopadu dolazi u Hrvatsku u ulozi glavne predavačice na konferenciji Brand School Master Class.

Ova će dvodnevna konferencija polaznicima otkriti važnost neprestanog ulaganja u brendove te različite primjenjive tehnike za uspješan proces brendiranja, dok će poseban dio biti rezerviran za radionicu o stvaranju uspješnog hrvatskog turističkog proizvoda.

Julie Cottineau može se pohvaliti dugogodišnjim iskustvom u stvaranju uspješnih marketinških priča i strategija brendiranja, a spomenuta će konferencija biti njezin prvi i ekskluzivni posjet Europi.

Hrvatsku je, kako kaže, odabrala jer je motiviraju prilike u kojima vidi velik i jak potencijal, a hrvatski turistički proizvod, posebno nakon pristupanja Europskoj uniji, smatra, je pred pozitivnom eksplozijom.

“Hrvatska je kao brend zaista zanimljiv slučaj jer je proizvod koji nudi zaista fantastičan. Kombinacija je to, barem mi se tako čini, najboljeg od stare Europe (gradske jezgre i povijesne atrakcije) i modernih prednosti (dostupnost, isplativost, dobra prometna povezanost, mogućnost razgovora na različitim jezicima). No, problem je upravo identitet brenda. Ljudi se odmah zaljube u hrvatske ljepote, no nedostaje im ideja o tome što Hrvatska zapravo jest i što nudi – to je preduvjet da Hrvatska postane turistički brend i jedan od prvih odabira prilikom odluke o turističkoj destinaciji. Kad imate odličan proizvod, morate oko njega izgraditi jaku poznatost i obećanje za korisnike pa je ključno da Hrvatska priča svoju jedinstvenu i autentičnu priču i naglašava najvažnije razloge iz kojih bi ljudima treala biti zanimljiva. U slučaju Hrvatske, proces brendiranja počinje na vrlo snažnim temeljima, no mora se ubrzati kako bi pokupio sve što može s tržišta”, izjavila je Julie Cottineau o mogućnostima Hrvatske na svjetskom turističkom tržištu.

Ova je marketinška stručnjakinja svoj poslovni put započela u tvrtki Grey Worldwide (u SAD-u i Francuskoj), a zatim nastavila u tvrtki Interbrand, vodećoj konzultantskoj tvrtki za brendove i proces brendiranja.

Nakon toga je radila na poziciji potpredsjednice za robnu marku Virgin te imala priliku surađivati s najuspješnijim poduzetnicima današnjice, kao što je njezin mentor i poslovni uzor Richard Branson.

Prije dvije godine osnovala je vlastitu konzultantsku tvrtku BrandTwist, koja je specijalizirana za brendove i brendiranje, a predaje i na katedri za Integrirane marketinške komunikacije (eng. Integrated Marketing Communications) na Sveučilištima Columbia i Cornell.

Upravo će ovo svoje raznoliko iskustvo Julie prenijeti polaznicima konferencije Brand School Master Class, a primjenjivim primjerima iz prakse, tehnikama i posebnim vježbama će ih naučiti kako stvoriti dugoročni odnos sa svojim kupcima te ispričati priču brenda koja će stvoriti opipljivu vrijednost za tvrtku.

Konferencija Brand School Master Class održat će se 24. i 25. listopada u Novom Vinodolskom, a zainteresirani se mogu prijaviti na internetskoj stranici gdje se mogu pronaći i dodatne informacije o konferenciji, mogućnostima rezrevacije smještaja, cijenama kotizacije i Julie Cottineau.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here