Podravka nastavlja sa zbrinjavanjem viška radnika

28

Podravka kroz stimulativni program zbrinjava višak radnika te najavljuje zapošljavanje novih pripravnika s potrebnim stručnim referencama

Uprava koprivničke Podravke je na prijedlog Sindikata donijela odluku o nastavku provođenja stimulativnog programa zbrinjavanja radnika uz otpremnine u iznosu od 4.000 kuna po svakoj godini neprekinutog radnog staža u Podravki, čime nastavlja s procesom restrukturiranja, izvijestili su iz tvrtke.

Pritom navode kako provođenje restrukturiranja nužno dovodi i do definiranja viška radnika na pojedinim radnim mjestima pa je Uprava uvažila sugestiju sindikata za nastavkom “provođenja socijalno odgovornog restrukturiranja radne snage kroz programe zbrinjavanja radnika i uz isplatu stimulativnih otpremnina”.

“Još jednom želimo postupiti kao odgovoran socijalni partner i omogućiti radnicima za čijim vještinama u sadašnjim okolnostima i zahtjevima poslovanja ne postoji realna potreba, dostojanstven odlazak iz tvrtke. Proces restrukturiranja koji je u tijeku je neophodan za povećanje učinkovitosti poslovanja i osiguranja održivosti radnih mjesta i dosadašnji efekti pokazuju nam da smo na dobrom putu”, izjavio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Na istoj je sjednici Uprave donesena odluka o novom ciklusu zapošljavanja pripravnika u okviru Podravkinog programa “Shape your future with a heart”, koji ima za cilj zapošljavanje mladih stručnjaka odgovarajućih znanja i kompetencija.

U natječaju na kojem će se kandidati birati prema kriterijima izvrsnosti bit će zaposleno 20 visokoobrazovanih pripravnika potrebnih stručnih referenci i profila, i to iz područja prehrambene tehnologije, kemijskog inženjerstva, kemije, farmacije, strojarstva, elektrotehnike, ekonomije, psihologije, sociologije i matematike. Natječaj će biti otvoren u periodu od 2. – 10. rujna, a očekivani datum početka rada je 1. studeni.

Podsjetimo, Podravka je prošle godine uspješno provela program Shape na koji se prijavilo preko 800 kandidata iz cijele Hrvatske, a njih 28 dobilo je priliku graditi svoju karijeru u ovoj prehrambenoj tvrtki.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here