Seljaci nastavljaju prosvjede

31

Slavonski seljaci nastavljaju s jučer započetim javnim prosvjedima, a danas se očekuje otvaranje novih prosvjednih punktova u Koprivničko-križevačkoj i Požeško-slavonskoj županiji, izvijestio je predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) Antun Laslo.

U izjavi za Hinu Laslo je kazao da seljaci očekuju rezultate razgovora predstavnika Hrvatske poljoprivredne komore koji se danas u Zagrebu trebaju sastati s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom.

Dodao je kako je načelni stav seljačkih udruga da njihovi predstavnici ne trebaju ići na razgovor s ministrom, jer ga smatraju nekompetentnim te osobom koja ne može samostalno donositi nikakve odluke.

Seljaci su jučer započeli s javnim prosvjedima, okupljanjem i parkiranjem traktora uz prometnice, u nekoliko kontinentalnih županija te ministra Jakovinu pozvali da napusti svoju dužnost jer smatraju da dosadašnjim radom nije učinio ništa za hrvatsku poljoprivredu i seljaka.

Zatražili su i isplatu cjelokupnog poticaja za prošlu godinu, u iznosu u kojem je bio isplaćen i 2011. te sastanak s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem. (HRT)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here