U Biogradu počinje 6. Agro Arca

48
Foto: Lider

Nakon pet godina održavanja u gradu Slatini, ovogodišnji 6. Međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija – Agro Arca po prvi se puta održava na Jadranu, a usprkos krizi inovacija je više no lani.

Tako će se u tri dana trajanja, od 30. kolovoza do 1. rujna predstaviti čak 300-injak inovatora, poduzetnika i proizvođača iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije. Domaći će izlagači moći razmijeniti iskustva i s inovatorima i proizvođačima iz osam zemalja, Švedske, Irana, Rusije, Poljske, Slovenije, Mađarske, BiH te Srbije.

Agro Arca se profilirala u značajnu gospodarsku manifestaciju čiji je cilj otvoriti put primjeni postignuća inovatora koji prezentiraju svoje proizvode i omogućiti inovatorima, te malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i ostalim proizvođačima da se povežu, kako s akademskom zajednicom s jedne strane, tako i potencijalnim investitorima i potrošačima s druge strane, istaknuo je Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske dodavši kako razvijene europske zemlje plasiraju na tržište konkurentne proizvode zahvaljujući njegovanju inovativnog poduzetništva, a Agro Arcom se želi potaknuti hrvatske poduzetnike i proizvođače da upravo takav pristup postane dnevna poslovna politika.Glavna tema ovogodišnje Agro Arce zaštita je domaćih proizvoda, pa će tako biti održana stručna radionica Razvojne agencije Sjever – dan pod nazivom ‘Zaštita i promocija domaćih proizvoda.’

O iskustvu zaštite paške janjetine govorit će i Dubravka Živoder iz Hrvatske poljoprivredne agencije, a o uspješnoj zaštiti poljičkog soparnika i stvaranju brenda iz ovog nekad posnog jela za siromašne govorit će predsjednik Udruge Poljički soparnik Petar Rodić.

O nedostacima, ali i mogućnostima ruralnog razvoja u Hrvatskoj na primjeru rada Poljoprivredne zadruge Maslina i vino iz općine Polača govorit će mr.sc. Radoslav Bobanović. Posjetitelje na ovogodišnjoj Agro Arci očekuje i bogat gastronomski i zabavni sadržaj.

Moći će se tako kušati kreativna jela poznatog hrvatskog kuhara Renata Kraljeva, ali i tradicionalna jela poput spomenutog poljičkog soparnika i paške janjetine. U večernjim satima posjetitelje će zabavljati kulturno-umjetnička društva i dalmatinske klape. Sajam će biti zatvoren 1. rujna u večernjim satima svečanom dodjelom nagrada najboljim ovogodišnjim inovacijama i inovatorima. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here