Crna Gora: Kupac NDKP-a traži novi rok za uplatu kupoprodajne cijene

35

Konzorcij kompanija koji je s Vladom Crne Gore i Općinom Podgorica potpisao ugovor o kupovini dionica Novog duhanskog kombinata Podgorica (NDKP) ponovno će tražiti od predsjednika Natječajne komisije Branka Vujovića dodatni rok od nekoliko tjedana za uplatu kupoprodajne cijene od 7,1 milijuna eura, pišu podgoričke “Vijesti”.

Ovo je već treći put da se traži odgađanje plaćanja dionica Novog duhanskog kombinata.

Od Vlade u konzorciju očekuju razumijevanje te pritom navode kako su jučer s predstavnicima njemačkih kompanija iz Hamburga Hauni i Focke & Co potpisali ugovor o kupnji moderne opreme za proizvodnju cigareta u novoj tvornici.

Konzorcij, koji čine Partner Company iz Danilovgrada, Primat iz Užica i Jaz express iz Budve, trebali bi za godinu dana izgraditi novu tvorničku zgradu, preuzeti opremu starog DKP-a u stečaju i oko 170 radnika.

Ugovor o privatizaciji Novog duhanskog kombinata Podgorica potpisan je 18. lipnja. Natječajna komisija Savjeta za privatizaciju Crne Gore nedavno je za 15 dana, na zahtjev investitora, drugi put produžila rok za uplatu kupoprodajne cijene koji ističe 14. rujna.

Natječajna komisija je tada samo djelomično uvažila zahtjev konzorcija koji je, zbog procedura u Njemačkoj, tražio produženje od 45 dana. (Vijesti.me)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here