Trgovački centar Joker prodan za 70 milijuna eura

36

Poduzetnik i bivši gradonačelnik Splita Željko Kerum prodao je trgovački centar “Joker”, i to za 70 milijuna eura, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, bivši prvi čovjek grada koji je svoje poduzetničko carstvo izgradio na lancu trgovina “Kerum” pa ga širio na turizam, te je zbog krize i − neki kažu − loših poslovnih poteza upao u probleme, uspio je, eto, prodati trgovački centar na Putu Brodarice 6.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija iz pouzdanih izvora, centar “Joker” od 54.000 četvornih metara kupili su predstavnici njemačkog mirovinskog fonda.

Detalje o kojem se fondu radi, kao i tko je prodao “Joker” Nijemcima, budući da se u dokumentaciji Željko Kerum nigdje ne navodi kao vlasnik popularnog splitskog trgovačkog centra, list nije uspio doznati.

Realna je cijena centra “Joker”, koji u svojem nazivu krije nekoliko prvih slova imena Joška Keruma, sina bivšeg gradonačelnika, oko 108 milijuna eura. Izračun je, naime, 2000 eura po kvadratu luksuznog zdanja na Brodarici, no išlo se 30-ak milijuna ispod realne cijene, što se komentira općom gospodarskom krizom, kao i manjkom kupaca, koji su na kraju ipak stranci. (Slobodna Dalmacija)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here