Tvrtki Nestlé potvrđeno uvrštavanje na listu FTSE4Good indeksa

31

FTSE Grupa nedavno je objavila kako je u lipnju 2013. godine tvrtki Nestlé još jednom potvrđeno uvrštavanje na listu FTSE4Good indeksa, izvijestili su iz švicarske prehrambene tvrtke.

Riječ je o indeksu odgovornog ulaganja FTSE Grupe koji mjeri učinke kompanija koje posluju u skladu sa standardima globalne korporativne odgovornosti.

Uvrštavanje tvrtke Nestlé na FTSE4Good listu temelji se na ispunjavanju strogih kriterija koji se odnose na ekološku održivost, ljudska prava, radne norme u opskrbnom lancu, borbu protiv korupcije i klimatske promjene, kao i odgovornu promidžbu proizvoda koji su kategorizirani kao nadomjesci za majčino mlijeko.

Posebno je zadnji kriterij za tvrtku Nestlé iznimno bitan s obzirom da je prvi, i za sada jedini, proizvođač nadomjestaka za majčino mlijeko na svijetu koji je uključen u ovaj indeks odgovornog ulaganja, kažu u tvrtki.

“Uključenost u FTSE4Good indeks ključna je komponenta naše opredijeljenosti prema transparentnosti, poštivanju i dobrom upravljanju. Svake godine sve više učimo zahvaljujući ovom procesu te ga prihvaćamo kao priliku za daljnje unapređenje naših politika i procedura koje se odnose na globalno prepoznate standarde društvene odgovornosti, uključujući odgovornu promidžbu nadomjestaka za majčino mlijeko”, poručili su iz Nestléa.

Pritom dodaju kako je ponovno uvrštavanje na listu FTSE4Good indeksa jasna potvrda da su promidžbene aktivnosti i politika za nadomjeske za majčino mlijeko tvrtke Nestlé usklađene s Međunarodnim pravilnikom o promidžbi nadomjestaka za majčino mlijeko Svjetske zdravstvene organizacije.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here