Zagrebačka banka market maker za dionicu Atlantica

50

Zagrebačka banka po prvi puta postaje Specijalist za neku dionicu

Predstavnici Zagrebačke banke i Zagrebačke burze d.d. potpisali su ugovor o obavljanju poslova Specijalista (market makera) za dionicu Atlantic Grupe d.d., koji stupa na snagu 1. listopada 2013. godine, priopćeno je u petak iz Zagrebačke banke.

“Ovo je prvi put da Zagrebačka banka postaje Specijalist za neku dionicu. Drago nam je što je to upravo dionica jedne od najuspješnijih hrvatskih kompanija, Atlantic Grupe, s kojom već dugi niz godina vrlo uspješno surađujemo. Vrijedi naglasiti i očekivano povećanje likvidnosti trgovanja dionicom Atlantic Grupe, a time i povećane sigurnosti za investitore. Vjerujemo da ćemo navedenu uslugu u budućnosti nuditi i drugim uspješnim izdavateljima budući da time ukazujemo na povjerenje u ulaganje u uspješne hrvatske kompanije i direktno pridonosimo razvoju hrvatskog tržišta kapitala“, istaknuo je Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke.

Usluga specijalističke trgovine, koja uključuje istovremeno izlaganje naloga na kupnju i naloga na prodaju dionice, sukladno Pravilima Zagrebačke burze, važan je alat u poboljšanju likvidnosti dionica. U konačnici utječe i na smanjivanje volatilnosti cijene dionica, te na taj način povećava atraktivnost dionice kod investitora, navode iz Zagrebačke banke. (Banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here