Zvijezda proširila asortiman poznatim belgijskim čokoladama

45

Tvrtka Zvijezda iz sastava koncerna Agrokor postala je distributer renomiranog belgijskog proizvođača čokolada Callebaut. Na taj način Zvijezda je upotpunila svoj asortiman proizvoda za pripremu slastica te proširila mrežu partnera u području distribucije prehrambenih proizvoda.

Početak poslovne suradnje predstavljen je danas u zagrebačkom hotelu Westin na prigodnoj radionici izrade vrhunskih čokoladnih delicija koju je vodio Marc Pauquet, svjetski poznati tvorac čokoladnih skulptura koji koristi isključivo proizvode brenda Callebaut za pripremu svojih delicija.

Na prezentaciji je istaknuto kako su proizvodi kompanije Callebaut komplementarni asortimanu proizvoda Zvijezde koji se koriste u pripremi slastica namijenjenih segmentu ugostiteljstva.

Osim proizvoda u vlastitoj proizvodnji, Zvijezda pod svojom markom distribuira i široku paletu proizvoda drugih proizvođača pa će tako kroz svoju mrežu distribuirati čokoladu Callebaut prema hotelima, slastičarnicama i restoranima.

Callebaut je jedan od najstarijih europskih proizvođača čokolade i jedan od rijetkih proizvođača koji prati proces obrade kakaovca od žetve do proizvodnje čokolade.
Belgijska kompanija Callebaut osnovana je 1850. godine. Prve čokoladne pločice počela je proizvoditi još davne 1911. godine, da bi 14 godina kasnije započela s proizvodnjom čokolade za belgijske slastičare.

S izvozom svojih proizvoda počinje sredinom dvadesetoga stoljeća te je danas dio grupe pod nazivom Barry Callebaut, svjetskog lidera u proizvodnji kakaovca i čokolade vrhunske kvalitete.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here