Atlantic Grupa: Rast prodaje do 4%

41

Atlantic Grupa je najavila sjednicu Uprave za 29. listopada, gdje će Uprava raspraviti konsolidirane financijske izvještaje za treći kvartal koje bi kompanija trebala objaviti 30. listopada, prema financijskom kalendaru Grupe objavljenom na Zagrebačkoj burzi, piše financijski i investicijski portal iCapital.

U prvoj polovici godine Atlantic Grupa je ostvarila 3,3% višu razinu prodaje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kao i poboljšanje EBITDA za 2,4% uslijed mjera za snižavanje troškova i pozitivnih utjecaja kretanja cijena sirovina. Neto dobit se također značajno poboljšala na krilima znatno nižih troškova kamata i povoljnih fluktuacija tečaja.

S obzirom na recesijsku okolinu u regiji, teško je od kompanije očekivati snažan rast prihoda od prodaje, stoga stopu rasta u prvih devet mjeseci u iCapitalu vide u rasponu od 3,5% do 4%.

Što se tiče profitabilnosti, EBITDA bi se trebala poboljšati za oko 2% do 3% u odnosu na prvih devet mjeseci 2012., uslijed daljnjih mjera ušteda, dok bi neto dobit opet trebala iskazati najveći skok s obzirom na niže troškove kamata i stabiliziran tečaj srbijanskog dinara.

Sve u svemu, Atlantic Grupa se pokazuje izrazito otpornom na tešku industrijsku okolinu koju karakteriziraju negativne stope rasta BDP-a i vrlo visoke razine nezaposlenosti, čime pak je opet prouzročena padajuća potrošnja u maloprodaji, a ona je jedan od ključnih pokretača industrije robe široke potrošnje. (www.icapital.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here