dm ostvario promet od 1,96 milijardi kuna

142

Uprava drogerijskog lanca dm-drogerie markt na današnjoj je konferenciji za medije predstavila rezultate tvrtke u protekloj poslovnoj godini koja za dm traje od 1. listopada do 30. rujna.

Prema riječima direktora Mirka Mrakužića, u protekloj poslovnoj godini dm je ostvario ukupni promet u iznosu od 1,96 milijardi kuna, što je za 1,2 posto bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu, dok je ostvarena bruto dobit nešto manja od 100 milijuna kuna te je desetak posto niža u odnosu na prošlogodišnju.

Ovaj pad dobiti Mrakužić je objasnio visokim popustima koje su tijekom cijele godine nudili na asortimanu imajući u vidu opadajuću kupovnu moć hrvatskih kupaca.

On je istaknuo kako je dm u poslovnoj godini 2012./2013. investirao više od 43 milijuna kuna, a velik dio uložen je u otvaranje novih prodavaonica te modernizaciju postojećih. Danas dm ima 152 prodavaonice u 60 hrvatskih gradova, a u devet prodavaonica djeluju i odjeli bezreceptnih lijekova i medicinskih proizvoda. “Udio dm-a u ukupnom drogerijskom asortimanu na hrvatskom tržištu iznosi 26 posto te zauzimamo prvo mjesto ispred Konzuma”, kazao je Mrakužić dodajući kako je udio dm- a na tržištu, ako se gledaju samo drogerijski lanci, negdje oko 80 posto.

U idućoj poslovnoj godini dm planira otvoriti osam novih i modernizirati desetak postojećih dućana. Ukupne investicije procjenjuju se na 50 milijuna kuna, a najveći potencijal za širenje vide u Dalmaciji i Istri.

Direktorica nabave, marketinga i odnosa s javnošću Gordana Picek naglasila je kako je dm u protekloj poslovnoj godini otvorio 42 nova radna mjesta zaprimivši istodobno više od 30 tisuća molbi za posao. Drogerijski lanac danas ukupno zapošljava 1223 djelatnika, pri čemu je prosječna neto plaća prodavačice u dm-u 8300 kuna.

Istaknula je kako su rezultati internog istraživanja pokazali kako čak 97% djelatnika dm smatra dobrim poslodavcem, dok je ovomjesečno istraživanje agencije Ipsos Puls pokazalo da 68% ispitanih građana dm smatra tvrtkom koja najviše brine za svoje djelatnike.

“I u ovoj poslovnoj godini, dm je prvi izbor kupovine kozmetike i proizvoda za djecu (Ipsos Puls). Svaki treći građanin Hrvatske pere kosu šamponom kupljenim u dm-u, a čak 3/4 beba rođenih u Hrvatskoj u protekloj godini dio su dm babybonus programa. Promotivnim aktivnostima, kroz babybonus program i program Svijeta prednosti, dm je svojim vjernim kupcima u protekloj poslovnoj godini osigurao više od 140 milijuna kuna ušteda. Svijet prednosti pozitivno ocjenjuje 93% korisnika (Ipsos Puls), a popularnost dm-ovog programa pogodnosti potvrđuje i činjenica da svaka treća žena u Hrvatskoj ima karticu Svijeta prednosti”, rekla je Picek.

dm grupa poslovnu je godinu zaključila sa 7,69 milijardi eura ukupnog prometa ili 11,9 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Ima gotovo 2900 poslovnica u 12 zemalja te više od 49.000 zaposlenih.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here