Dobit britanskog Tesca 23,5% niža

5

Rezultat poslovanja bio bi slabiji za dodatnih 150 milijuna funti,  no to je izbjegnuto prodajom Fresh&Easy poslovnog segmenta. Usprkos padu dobiti, dividenda po dionici ostala je jednaka

Najveći britanski trgovački lanac objavio je financijske izvještaje za prvu polovicu godine (fiskalna godina završava u kolovozu 2013.).

Ukupni prihodi od prodaje porasli su blagih 1,9% na 31,81 milijardi funti, evidentiran je pad operativne profitabilnosti s 5,44% na 4,93%, dok je dobit prije poreza na kraju polugodišta smanjena na 1,39 milijardi funti, što je za 23,5% manje u odnosu na isto razdoblje 2012. godine, piše u četvrtak iCapital.

Rezultat poslovanja bio bi slabiji za dodatnih 150 milijuna funti, što je uprihodovano prodajom Fresh&Easy poslovnog segmenta. Usprkos padu dobiti, dividenda po dionici ostala je jednaka u iznosu od 4,63 pencea po dionici.

Pad profitabilnosti primarno je rezultat nedostatka profita u srednjoj Europi te pada aktivnosti u Aziji. Naime, neto dobit u Kini i u SAD-u smanjena je za trećinu, odnosno s 1,24 milijarde funti na 820 milijuna funti. (Banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here