Trgovački centar Galerija sjever otvara vrata 7. studenog

55

Trgovački centar Galerija sjever u Čakovcu otvorit će kupcima vrata 7. studenog. Centar okuplja renomirane svjetske brendove kao što su Spar, Mueller, C&A, New Yorker, Kik i Deichmann. Investitor je čakovečko građevinsko poduzeće Đurkin koje je u projekt uložilo više od 50 milijuna kuna.

‘Na projektu se radilo nekoliko godina, počevši od same ideje, pa sve do realizacije koju danas vidimo na ulasku u Čakovec iz smjera Šenkovca, odnosno na adresi Svetojelenska cesta 25. Grad Čakovec i Međimurje do sada nisu imali niti jedan centar ovakvog tipa, pa su Međimurci odlazili u kupovinu u druge sredine, što više neće biti nužno’, rekla je Maja Đurkin Međimurec, voditeljica trgovačkog centra.

Galerija sjever nalazi se na zemljištu od 20.000 četvornih metara s ukupnom zakupnom površinom od 7.000 kvadrata. Od dana dobivanja građevinske dozvole pa do uspješno provedenog tehničkog pregleda građevinskim poduzećima predvođenim tvrtkama Međimurje graditeljstvo i Đurkin proteklo je svega pet i pol mjeseci. Da bi se to uspjelo, na izgradnji je neprekidno radilo dnevno prosječno stotinjak ljudi, a indirektno je na poslovima vezanima za realizaciju cjelokupnog projekta sudjelovalo i više od tisuću ljudi.

‘Zahvaljujemo izvođačima, a posebno službama Grada Čakovca i gradonačelniku Stjepanu Kovaču, komunalnim poduzećima, kao i svima koji su kod izgradnji dale veliki doprinos. S gradnjom nismo htjeli ni započeti sve dok nismo imali 80 posto popunjenog prostora. Da bi to postigli, razgovarali smo sa zakupcima i kada smo dobili povratne informacije da su spremni doći u Čakovec krenuli smo u završne pregovore. Njihova spremnost bila nam je vjetar u leđa i potvrda da naša ideja ima smisla’, rekla je voditeljica Galerije sjever.

Za dogovore sa zakupcima, kako dodaje, bilo je dovoljno tri mjeseca.

‘Iako iza Galerije sjever stoji domaći investitor, prilikom pregovora sa stranim zakupcima nije se osjetilo nepovjerenje ili podozrenje. Štoviše, bilo je obrnuto jer smo projekt predstavili kao vlastitu investiciju. A kad radiš nešto svojim novcem, onda vodite najveću moguću brigu o svim aspektima ulaganja. Tako smo svi zajedno krenuli hrabro, a vjerujem da hrabre prati i sreća’, naglasila je Maja Đurkin Međimurec napominjući da im je kod zakupa pomogla agencija Mitbau. (Tportal.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here