Zagrebačka pivovara donacijom poduprla Europsku noć bez nesreća

142

Zagrebačka pivovara u sklopu kampanje “Razmisli” donirala alkotestove za provedbu akcije Europska noć bez nesreća

U sklopu projekta “Razmisli – kad piješ, ne vozi”, prve hrvatske kampanje o odgovornom konzumiranju alkohola, Zagrebačka pivovara na današnjoj je konferenciji za novinare donacijom alkotestova vrijednih 85 tisuća kuna poduprla akciju Europska noć bez nesreća koja će se ove godine održati u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Osijeku.

Europska noć bez nesreća u Hrvatskoj se obilježava drugu godinu zaredom, a pokrenuta je u Belgiji 1995. godine. Provodi se pod pokroviteljstvom međunarodne asocijacije RYD (Responsible Young Drivers) te u Hrvatskoj putem licenciranih partnera Udruge Sigurnost u prometu i Instituta za primijenjenu ekologiju OIKON.

Osim u pet hrvatskih gradova, istodobno će se provoditi i u mnogim gradovima diljem Europe. U ovogodišnje obilježavanje akcije kao suorganizator uključila se i Zagrebačka pivovara, a o ciljevima i konceptu same akcije na konferenciji su govorili prof. dr. sc. Željko Marušić, zamjenik predsjednika udruge Sigurnost u prometu, Alan Pajnić, voditelj / koordinator projekta Europska noć bez nesreća u RH, i Tina Puhalo Grladinović – voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare.

“Iznimno smo zadovoljni što se i ove godine provodi akcija s ciljem podizanja razine svijesti i odgovornosti mladih vozača o važnosti odgovorne vožnje s posebnim naglaskom na štetnost konzumiranja alkohola, droga i medikamenata tijekom sudjelovanja u prometu”, izjavio je prof. dr. sc. Željko Marušić.

“Drago nam je što u sklopu kampanje ‘Razmisli – kad piješ, ne vozi’ imamo priliku sudjelovati u ovako važnom društveno odgovornom projektu koji na najbolji mogući način upozorava sve vozače na opasnost konzumacije alkohola i sudjelovanja u prometu. Stoga smo ovom donacijom i aktivnim sudjelovanjem naših zaposlenika odlučili obilježiti Europsku noć bez nesreća i skrenuti pozornost na važnost odgovornog ponašanja u prometu”, istaknula je Tina Puhalo Grladinović.

Udruga Sigurnost u prometu osnovana je 2009. godine, kao neprofitna, nevladina nacionalna Udruga, s osnovnim ciljem praćenja, analiziranja i unapređivanja sigurnosti prometa.

Dugoročni cilj udruge je potpuna eliminacija fatalnih / smrtnih stradavanja u prometnim nesrećama (“VIZIJA NULA”). Ostvarivanje tog cilja Udruga želi postići sinergijskim djelovanjem s državnim tijelima i organima, organizacijama i gospodarskim subjektima koji su odgovorni i brinu o podizanju nivoa cestovne sigurnosti te djeluju na jačanju društvene odgovornosti za sigurnost cestovnog prometa.

Kampanja “Razmisli” provodi se petu godinu zaredom i predstavlja jedan u nizu projekata društveno odgovornog poslovanja Zagrebačke pivovare. Ovom inicijativom Zagrebačka pivovara uključuje zaposlenike i potrošače kako bi zajedničkim djelovanjem i suradnjom utjecali na razvoj kulture odgovornog konzumiranja alkohola, ističe se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here