Balažič: Mercator iz gubitka do kraja godine u suradnji s bankama-vjerovnicama

23

Direktor Mercatora Toni Balažič izjavio je u utorak da bi taj trgovački lanac do kraja godine mogao isplivati iz gubitka.

“Smanjivanje gubitka mora se nastaviti i očekujem da ćemo do kraja godine uspjeti izaći iz crvenog”, rekao je Balažič na konferenciji za novinare u Ljubljani predstavljajući rezultate poslovanja s krajem trećeg kvartala, dodavši da će to najviše ovisiti o restrukturiranju Mercatorova duga.

Mercator se nedavno sa šest velikih banaka-vjerovnica načelno dogovorio o dugoročnom restrukturiranju duga, što bi bio prvi važan korak u stabilizaciji Mercatora do kraja ove godine, rekao je Balažič.

Do kraja rujna Mercator je smanjio svoj neto financijski dug za 2,7 posto u odnosu na kraj prošle godine – na 994,3 milijuna eura.

U devet mjeseci ove godine Mercator je zabilježio gubitak od 17,6 milijuna eura, ali je on manji nego u prethodna dva kvartala. Prihodi od prodaje smanjeni su za 3,6 posto u odnosu na prva tri kvartala 2012. godine, najviše u Hrvatskoj i Sloveniji. (SEEbiz.eu / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here