Hrvatski džem od smokava u prestižnom časopisu i popularnoj TV emisiji u SAD-u

98

Iz tvrtke Hermes International objavili su kako je prestižni američki časopis Bon Appétit uvrstio njihov džem od smokava Dalmatia na svoju ljestvicu 25 Must Have Items for the Holidays (Dvadeset i pet proizvoda koje morate nabaviti za blagdane), objavljenu u novom, prosinačkom izdanju.

Uz to, časopis je džemu dodijelio i službeno priznanje Bon Appétit Seal of Approval, kojim je potvrdio kvalitetu ovog džema proizvedenog u Hrvatskoj.

Naime, džem od smokava hrvatske tvrtke Hermes International u Sjedinjenim Američkim Državama prodaje se pod nazivom Dalmatia, dok ga kupci u Hrvatskoj poznaju pod brendom Dida Boža.

Proizvodi s ljestvice Bon Appétita prošlog su tjedna predstavljeni i u poznatoj emisiji Today američke TV mreže NBC, a voditeljice emisije i predstavnica časopisa gledateljima su dale nekoliko ideja za sljubljivanje džema od smokava sa sirevima i drugim namirnicama.

“Naši džemovi i namazi ponosni su nositelji brojnih međunarodnih medalja i nagrada sa sajmova i prezentacija. Priznanje cijenjenog časopisa Bon Appétit i predstavljanje u popularnoj emisiji Today osobito nas raduje jer nam pokazuje da smo kvalitetom i upornošću uspjeli postići da jedan proizvod iz naše male zemlje zauzme značajnu poziciju na američkom tržištu i stekne povjerenje tamošnjih potrošača. Posebno sam sretan što i naši kupci u Hrvatskoj sve više prihvaćaju i isprobavaju inovativne načine konzumacije džemova s, primjerice, sirevima, što je na američkom i drugim tržištima već godinama uobičajeno”, istaknuo je Neb Chupin, vlasnik tvrtke Hermes International.

“Prijatelj mi je prije nekoliko godina poslužio ovaj sladak džem prepun okusa i otada više ne poslužujem sireve bez njega”, piše o džemu od smokava Dalmatia u Bon Appétitovom članku koji donosi pregled 25 proizvoda koje novinari i urednici preporučuju svojim čitateljima.

Inače, riječ je o američkom časopisu o hrani koji svaki mjesec donosi vijesti i novitete iz svijeta prehrambene industrije. Prvi broj izašao je daleke 1956. godine u Kansas Cityju, a danas časopis ima nakladu veću od 1,5 milijuna primjeraka. Prosječna dob čitatelja  Bon Appétita je oko 48 godina, 74 posto čitatelja su žene, a 46 posto čitatelja fakultetski je obrazovano.

Predstavljanje džema od smokava Dalmatia u emisiji Today:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here