Održan 1. Forum Hrvatske udruge SAP korisnika

41

Hrvatska udruga SAP korisnika (HrUSKo) održala je svoj prvi Forum na kojemu se okupilo više od stotinu sudionika, korisnika SAP-a iz vodećih hrvatskih tvrtki.

Na Forumu, koji je održan 26. studenoga u Zagrebu u dvorani Hrvatske gospodarske komore, predsjednica HrUSKa Sandra Mikuš prezentirala je strategiju udruge, godišnje izvješće za prvu godinu od obnavljanja rada Udruge te planove rada za sljedeću godinu.

Dodijeljene su i prigodne zahvalnice za angažman u 2013. godini Anamariji Jaršulić (mare.zna), kao najkorisnici Foruma na HrUSKovu Webu, i Davorki Rajter (SAP) za prilagodbe SAP-ovog softvera.

Direktorica SAP-a u Hrvatskoj Sonja Popović u svom je govvoru posebno istaknula važnost izravne suradnje s korisnicima te naglasila da će pojačati suradnju i komunikaciju s HrUSkom. Uz to je istaknula želju da SAP u budućnosti poboljša ulogu savjetnika za poslovanje svojim korisnicima i udruzi.

Udruživanje korisnika u udruge, organizaciju SAP User Group podržava korporacija SAP-a kroz program Global User Group, o čemu je govorio Marko Biljan, direktor korporativnih komunikacija lokalnog SAP ureda.

U svijetu postoje 34 korisničke grupe i hrvatska udruga se planira aktivnije uključiti u međunarodnu suradnju kako bi na taj način olakšala praćenje poslovnih trendova u svijetu te razmjenu iskustava s drugim zemljama i tvrtkama. Prezentirane su i koristi uključivanja korisnika u SAP Reference Program čime se angažman korisnika posebno vrednuje i nagrađuje.

Tema jedne od SAP prezentacija bila je posvećena lokalizaciji, a pogled od strane SAP Globalization servisa dala je Stefanie Schütz-Tschiersky, direktorica SAP Globalization Servisa iz SAP AG iz Njemačke, uz pomoć Davorke Rajter, osobe zadužene za lokalizaciju u hrvatskom SAP-ovom uredu.

HruSKO okuplja korisnike poslovnih rješenja SAP u Hrvatskoj. Cilj udruge je razmjena iskustava među korisnicima i zajednički nastup prema SAP-u. Udruga je i od strane SAP-a prepoznata kao jedinstveni kanal komunikacije s korisnicima i prikupljanja povratnih informacija. Udruga djeluje kroz konferencije i radionice koje organizira sama ili u suradnji sa SAP-om. Cilj ovih okupljanja je bolje korištenje postojećih funkcionalnosti te upoznavanje s novim funkcionalnostima koje postoje u SAP-u.

Tijekom ove godine HrUSko je u suradnji sa SAP-om za svoje članove organizirao nekoliko tematskih radionica vezano uz pripremu ulasku u EU i ostale prilagodbe SAP-a zakonskim obvezama.

Na ovom Forumu prisustvovale su sljedeće tvrtke korisnici SAP-a: Adris grupa, Agrokor, Atlantic grupa, INA, Ericsson Nikola Tesla, Podravka, ABB, ARZ-ON, Pliva, Medika, HŽ infrastruktura, Fina, Croatia Airlines, Crosco Naftni servisi, Styria, Europapress holding, HRT, T-Hrvatski telekom, VIPnet, Carlsberg Croatia, Zagrebačka pivovara, CEMEX Croatia, Generali osiguranje, Meggle, Dukat, Lidl, Kaufland i Spar te SAP-ovi partneri: Atos, b4b, King ICT, S&T, IBM, HP, Alfatec, Altim, BCC Services, ICE, Multicom i Poslovna Inteligencija.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here