Zeleni dan Carlsberga Croatia

53

Akcijom čišćenja biciklističke i planinarske staze u šumi Rajčevica, zaposlenici Carlsberga Croatia proslavili su 16. rođendan pivovare i obilježili svoj Zeleni dan. Akcijom je prikupljeno oko sedam tona smeća, a pivovara je ovom je prilikom ujedno predstavila i svoje Izvješće o društveno odgovornom poslovanju za 2012. godinu.

Koprivnička pivovara Carlsberg Croatia proslavila je svoj šesnaesti rođendan uz Zeleni dan, volontersku akciju zaposlenika i cijelog menadžmenta kompanije na čelu s predsjednikom Uprave Carstenom Christensenom koji su pomogli čišćenje biciklističke i planinarske staze u šumi Rajčevica.

Današnjom je akcijom prikupljeno oko sedam tona smeća. Budući da je Carlsberg Croatia od samih početaka usmjerena na različite zelene inicijative, kažu u pivovari, ova akcija je još jedan dokaz važnosti koju pivovara posvećuje očuvanju i zaštiti okoliša u zajednici u kojoj djeluje.

Lokacija za čišćenje dogovorena je u suradnji s Gradom Koprivnicom, a svoj doprinos akciji, uz sedamdesetak zaposlenika Carlsberga, dali su i članovi DVD-a Jagnjedovec, planinarsko društvo “Bilo”, udruga žena “Hrvatska ruža” te Hrvatske šume i koprivnički GKP Komunalac.

U sklopu Zelenog dana, Carlsberg Croatia predstavila je i svoje Izvješće o društveno odgovornom poslovanju za 2012. godinu u kojem su navedena sva postignuća kompanije unutar programa društveno odgovornog poslovanja.

Carlsberg Croatia posebnu pozornost pridaje očuvanju okoliša i odgovornoj konzumaciji alkohola. Tako je prošlu godinu obilježio nastavak edukativne kampanje o prevenciji maloljetničke konzumacije alkohola “Pokažimo im put” u suradnji s Hrvatskim školskim športskim savezom.

Kampanja i popratna brošura sa svim bitnim informacijama i savjetima bila je usmjerena na roditelje s obzirom na to da su oni najvažnija karika u prevenciji. Kampanju, koja je bila održana u Koprivnici i Zagrebu, podržali su brojni poznati sportaši poput Zvonimira Bobana, Dubravka Šimenca, Gordana Kožulja i Ivana Tomečaka.

Dobri rezultati i pozitivan pomak ostvaren je i u području zaštite okoliša. U prošloj godini, Carlsberg Croatia je smanjila prosječnu potrošnju energije po hektolitru piva za 4,6%, što je rezultiralo i smanjenjem emisija u zrak.

Također, povećan je i postotak oporabljenog otpada na čak 99%. Krajem godine kompanija je dobila i Rješenje o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša za rad postojećih postrojenja, što dokazuje da je pivovara u segmentu zaštite okoliša i korištenja najboljih raspoloživih tehnika (NRT) i procesa usklađena s direktivama Europske unije.

Cjelovito Izvješće o društveno odgovornom poslovanju 2012. Carlsberga Croatia dostupno je na sljedećem linku.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here