Badel 1862 predstavio novi Dingač

53

Nakon polustoljetne tradicije proizvodnje Dingača, Badel 1862 nastavlja priču s novim vrhunskim vinom Dingač 500

Vrhunsko vino Dingač 500 plod je suradnje Badelovih enologa s izabranim pelješkim vinarima, a vino predstavlja novi, moderni, zaokret u proizvodnji Dingača.

Sam naziv Dingač 500 nastao je prema prosječnom nagibu položaja Dingač s kojeg su brani plodovi ovog plavca malog. Upravo takav nagib omogućuje da grozdovi upiju tri sunca, sunce s neba i odbljeske sunca od kamena i mora.

Taj nagib dočaran je i putem etikete, koja je rezana pod kutom od 500, a na samoj etiketi odana je i počast tradicionalnom magarčiću, koji je u prošlosti jedini s tovarom grožđa mogao savladati ovakvu strminu.

Vrhunsko vino Dingač 500 crvene je boje s laganim smećkastim karakterom tipičnim za dozrele plavce. U mirisu svježe, bogato aromama zrelog bobičastog crvenog voća  s karakterističnim  nježnim aromama prosušenih bobica, dodatno harmonizirano diskretnim aromama dozrijevanja u drvenim bačvama.

Harmoničnog izbalansiranog tijela, zrelih, mekih tanina, elegantno i toplo u ustima. Upravo zbog svoje pitkosti i harmonije tijela pomalo je netipičan u odnosu na tradicionalne visoko-alkoholične, teške, taninske Dingače.

Napunjena je i već je u prodaji berba 2010.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here