David Cheesewright na čelu Walmart Internationala

43

Nakon što Doug McMillon preuzme kormilo kompanije u veljači 2014., Walmart je objavio da će njegova sadašnja uloga kao Predsjednika i izvršnog direktora Walmart Internationala prijeći u ruke Davida Cheesewrighta.

Cheesewright je trenutno Predsjednik i glavni izvršni direktor Walmarta za Europu, Bliski istok i Afriku (EMEA) te Kanadu. Njegov nasljednik će biti imenovan naknadno, navode iz najvećeg svjetskog trgovačkog lanca. Walmart International obuhvaća poslovanje kompanije na svim tržištima osim matičnog tržišta Sjedinjenih Američkih Država.

Cheesewrightova karijera proteže se više od 25 godina preko međunarodnih maloprodajnih i proizvodnih sektora. U Walmart je prvi put ušao prilikom akvizicije britanskog maloprodajnog lanca ASDA 1999. godine.

U okviru poslovanja u Velikoj Britaniji obnašao je vodeće pozicije u segmentima operativnog poslovanja, merchandisinga, logistike, strategije i razvoja formata.

Bio je glavni operativni direktor za Walmart Kanada i Asda prije nego što je imenovan Predsjednikom Uprave kanadskog Walmarta. Tijekom svog mandata bio je odgovoran za dovođenje Walmart Supercenter formata na kanadsko tržište i širenje internetske trgovine.

Na trenutnu funkciju imenovan je 2011. godine te je nadgledao integraciju poslovanja lanca Massmart u subsaharskoj Africi te agresivniji rast u Velikoj Britaniji kroz akviziciju Netto prodavaonica. Uz to, pomogao je razviti i proširiti Asdin online program isporuke namirnica, a služi i pri upravnom odboru Walmartove kineske podružnice za e-trgovinu – Yihaodian.

Kako je ranije objavljeno, Doug McMillon će naslijediti Mikea Dukea kao Walmartov Predsjednik i glavni izvršni direktor od 1. veljače 2013. godine. Mike Duke će i dalje ostati u kompaniji kao Predsjednik izvršnog odbora te će, što je tradicija u Walmartu, biti McMillonov savjetnik kroz godinu dana.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here