Festival božićnih kolača i kolačića u Opatiji

79

Doživljaj božićnih blagdana potpun je tek uz uživanje u ukusnim kolačima i kolačićima. Tradicija koju svi  priželjkujemo, a često je zbog suvremenog načina života ne uspijevamo ostvariti, je priprema božićnih kolača za naše najmilije. Upravo stoga nadolazeći vikend u Opatiji rezerviran je za Festival božićnih kolača i kolačića.

Na Festivalu Božićnih kolača i kolačića koji će se održati u Opatiji od 14. do 16. prosinca, uz brojne radionice i promociju slastičarskog umijeća, posjetitelji se mogu okušati u izradi kolača i kolačića od probranih namirnica i Dolcelinih sastojaka te steći novo slastičarsko iskustvo. Ukusni “handmade” kolači mogu se  kušati na licu mjesta, a posjetitelji festivala mogu sudjelovati u radionici uz vodstvo vrhunskih majstora slastičarstva, ali i kupiti od renomiranih prisutnih proizvođača slastica.

Slatki festival pod pokroviteljstvom Podravke i Dolcele počinje uvodnim petkom i kićenjem bora zajedno s djecom Dječjeg vrtića Opatija. Na boru će se naći ukrasi koje su izradile male kreativne ruke vrtića Opatija, Ičići, Veprinac i Lovran, a nakon kićenja najmlađe očekuje pedagoška radionica Superbirds by Kristina Shelley Raković, na kojoj će se izrađivati ukrasi Lino, srce i pjetlić.

Službeno otvorenje Festivala božićnih kolača i kolačića održat će se u subotu, 14. prosinca, u 10 sati, dok već u 11 sati počinju Dolcela Radionice i kušaonice za male i velike, pod vodstvom Jasmina Kujundžića, Liburnia Riviera Hoteli – Hotel Imperial, te Saše Bešlića, Grand Hotel Adriatic, Opatija.

Točno u podne koncert će održati Vocal Marathon, a tko ne zna kako zasladiti božićnu trpezu Dolcela slasticama, to može naučiti na radionici i natjecanju za posjetitelje i domaćine u 15,30 sati.

U 17 sati počinje vesela Božićna čajanka u kojoj će se kušati Podravka čajevi i slušati koncert Bijeli Božić, Leonore Surian i Darka Jurkovića – Charliea.

Navečer posjetitelje očekuje zabavno natjecanje i izbor Meštrice od Dolcela šlaga i Meštra od oreha te DJ party uz kolačiće Dolcela i voditelja zabavnog programa Dražena Turinu Šajetu.

Nedjeljni program će započeti već u 11 sati Dolcela radionicama i kušaonicama pod vodstvom Dragice Lukin i Ville Soši. U 17 sati je na rasporedu dječja predstava klaunice i mađioničarke Karmelino, nakon koje će nastupiti Morčići i Mali Riječani, a za sve male sudionike biti će organizirano bojenje lica.

Večer je rezervirana za žensku klapu Vongola i mušku klapu Sinjali.

Zadnji dan Festivala počinje jutarnjim druženjem domaćica koje će izmjenjivati recepte, a popodne je rezervirano za degustaciju Podravka čajeva i Dolcela slastica.

Slušat će se i božićne pjesmice i recitacije Dječjeg vrtića Opatija, a nakon njih čeka nas Program Kluba 60+ & + ostali te nastup zbora 60+ čiji će članovi obući povijesne kostime.

Tradicija će se održavati i radionicom i kušaonicom tradicionalnih kolača Primorsko-goranske županije – kolači naših nona, gdje će se izrađivati fritule, orehnjače, makovnjače, grašnjaki i puno finih kolačića, a na velikom natjecanju izabrat ćemo i najbolju noninu orehnjaču. Nastupit će klapa Skalina te Milica Tuševljak uz pratnju harmonike dok će se paralelno održavati promocija Podravka čajeva i kolačića.

Festival božićnih kolača i kolačića, projekt agencije Libra podržali su Grad Opatija, TZ Grada Opatije, Festival Opatija, Primorsko-goranska županija, Podravka, Dolcela, Electrolux, Dukat i Hrvatski kuharski savez.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here