Glas Slavonije: U ožujku prvi bomboni iz nove Kanditove tvornice

25
Foto: Glas Slavonije

Krajem ožujka ove godine započeti radovi na gradilištu nove tvornice osječkog Kandita u Industrijskoj zoni Nemetin, vrijedne 22 milijuna eura, napreduju sukladno prihvaćenim dinamičkim planovima gradnje, bez i dana kašnjenja.

“Svi građevinski radovi na tvorničkim objektima i prometnoj infrastrukturi povjereni osječkoj građevinskoj tvrtki Gradnja i kooperantima, dovršeni su. Objekti su u cijelosti obloženi završnim fasadnim oblogama, što omogućava da se ovih dana intenzivno obavlja i montaža potrebite energetske, klimatske i druge infrastrukture”, kazao je Mario Müller, direktor Kandita.

Pritom sa zadovoljstvom ističe da će već početkom veljače započeti i preseljenje postojećih postrojenja i proizvodnih linija iz “stare” tvornice u Frankopanskoj ulici, te i montaža kupljene najsuvremenije tehnologije u konditorskoj industriji Europe.

Svi će ti poslovi, koji će se odvijati predviđenom faznom dinamikom, biti u cijelosti završeni krajem lipnja iduće godine, kada će se, sukladno ugovorima, poslovni prostori predati njezinom vlasniku, osječkoj Žito Grupi, a ona u njima potom početi realizirati svoja planirana ulaganja.

“Sukladno završnim radovima na montaži opreme, započinjat će i naše pojedine proizvodnje u novoj tvornici. Već u ožujku u rad će se pustiti prve linije za proizvodnju bombona, a potom i sve ostale”, kaže Müller. (Glas Slavonije)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here