Lidl treću godinu nositelj prestižnog certifikata Poslodavac Partner

55

Danas je na svečanoj dodjeli u upravnoj zgradi Lidl Hrvatska Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio, uručio certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima Borisu Lukšiću, predsjedniku Uprave Lidl Hrvatska. Treća je ovo godina zaredom da Lidl prima ovo prestižno priznanje, dokazujući još jednom da je tvrtka koja ulaže u razvoj svojih zaposlenika, priopćeno je iz Lidl Hrvatska.

“Želimo se zahvaliti tvrtki Selectio koja nas je već treću godinu prepoznala kao poslodavca koji doista ulaže u razvoj, edukaciju i napredak svojih zaposlenika. Znanja i vještine ljudi značajan su potencijal koji utječe na vrijednost tvrtke Lidl na tržištu, a samim time ove kategorije imaju važan utjecaj i na poslovni rezultat”, poručili su iz Uprave Lidla.

Tvrtka Lidl Hrvatska kontinuirano radi na unapređenju sustava upravljanja zaposlenicima te iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate. Najveći rast u protekloj godini ostvaren je u području usavršavanja i razvoja.

Pokrenut je projekt “Ja trener” kroz koji su odabrani zaposlenici u trgovinama prošli edukaciju kako prenositi znanje te dio radnog vremena rade kao interni treneri za uvođenje novih zaposlenika. Na taj način nove kolege uče posao od osobe koja ujedno taj posao radi i koja je educirana za trenera.

Lidl Hrvatska dodatno posvećuje veliku pažnju uvođenju novih zaposlenika u posao te ima razrađene programe za svaku poziciju. Primjerice, novi regionalni voditelji prodaje prolaze program školovanja koji traje devet mjeseci kroz koji prolaze različita radna mjesta kako bi se upoznali s cjelokupnim poslovanjem.

Zaposlenicima u Lidlu su na raspolaganju različiti oblici usavršavanja, od internih edukacija i obuke kroz posao, do međunarodnih razmjena i dodiplomskih i poslijediplomskih studija te MBA studija u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner pokrenula je tvrtka Selectio. Kako bi zadovoljila standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima.

Procese kompanija uključenih u projekt Certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj, a trenutačno je 25 uglednih kompanija nositelj certifikata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here