Palmanova Outlet Village – talijanska moda nadomak Hrvatskoj

98

Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana danas je organizirano studijsko putovanje hrvatskih novinara u jedan od najpoznatijih talijanskih trgovačkih centara, Palmanova Outlet Village.

Palmanova Outlet Village otvoren je u svibnju 2008. godine u Ajellu kraj Udina. Zahvaljujući svojoj geo-strateškoj poziciji, kao jedini talijanski granični outlet trgovački centar, Palmanova Outlet Village obraća se klijentima iz područja koje zahvaća sjeveroistočnu Italiju te susjedne države – Sloveniju, Hrvatsku, Austriju i Srbiju.

Ove godine, trgovački centar Palmanova Outlet Village proslavio je petu godišnjicu postojanja. Zbog svoje heterogene ponude, u proteklom periodu posjetilo ga je gotovo 14,5 milijuna kupaca. Naime, ovaj poznati talijanski trgovački centar okuplja više od devedeset dućana na komercijalnoj površini od 24.000 m². Zahvaljujući karakteristikama koje su vezane uz kvalitetu, funkcionalnost i uslugu, ovaj trgovački centar bilježi tri milijuna posjetitelja godišnje, od kojih je više od 40%  kupaca iz stranih zemalja, od čega 7% dolazi iz Hrvatske.

Kalendar centra bogat je događajima i raznim aktivnostima tijekom cijele godine te čini posjet zanimljivijim jer ga predstavlja kao mjesto na kojem je slobodno vrijeme moguće provesti ugodno i na otvorenom, u društvu obitelji ili prijatelja.

Osim toga, valja istaknuti kako je povodom božićnih blagdana za klijente organizirana nagradna igra koja nudi mogućnost osvajanja nekog od brojnih poklon bonova za kupovinu, ali i mogućnost osvajanja glavne nagrade u vrijednosti od 10.000 eura. Tijekom prosinca, posjetitelji centra će, između ostalog, moći uživati u nizu zabavnih sadržaja za djecu i odrasle s organiziranim paradama i koncertima.

Palmanova Outlet Village usko surađuje  i s talijanskim Crvenim križem.

Luigi Maurizio Villa, direktor prodaje Palmanova Outlet Village, prilikom današnjeg druženja s hrvatskim novinarima rekao je: “Čast nam je ugostiti hrvatske novinare iz sektora mode i trgovine. Za nas je to prilika da predstavimo naš outlet centar i indirektno zahvalimo hrvatskim kupcima koji su nam od samog početka poslovanja iznimno važni. Od prvih dana naše prisutnosti na tržištu, bilo nam je važno obuhvatiti barem 10% hrvatskih kupaca. Riječ je o modno osviještenim kupcima  koji uglavnom kupuju glamurozne marke poput Iceberga, Galiana i Guessa, a koji su spremni zanemariti cijenu ukoliko će dobiti kvalitetan komad odjeće. Doista, prosječna potrošnja hrvatskog potrošača iznosi otprilike 230 eura i među najvišima je kad  je riječ o stranim potrošačima, bez obzira na to što hrvatski kupci nemaju pravo na povrat poreza otkako je Hrvatska punopravna članica Europske unije.”

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here