Ugašen požar u osječkoj Šećerani

26

Jučer je oko 18,30 sati u osječkoj Šećerani izbio veliki požar. Nakon gotovo 13 sati osječki su vatrogasci uspjeli ugasiti velik požar u Tvornici šećera. U požaru nije nitko ozlijeđen.

Riječ je o iznimno opasnom požaru zbog veličine hale u kojoj je izbio, te ogromne količine paletiranih briketa stočne hrane i šećera koji je pakiran u najlonske vreće, zbog čega je nastao gusti dim, rekao je zapovjednik osječke Javne vatrogasne profesionalne postrojbe Boris Banjan.

Skladište osječke Šećerane, u kojem je izbio požar, dugačko je 100, a široko 30 metara. U cijelom skladištu koje je drvenom pregradom podijeljeno na dva dijela, nalazilo se 3,5 tisuća tona briketa stočne hrane i dvije tisuće tona šećera.

Požar je izbio u stropu gdje se nalazi gumena transportna traka, najvjerojatnije zbog trenja, ali je problem bio u početnom gašenju jer se ispod trake nalazi metalna zaštita, rekao je vatrogasni zapovjednik Banjan.

Radnici tvrtke sa strojevima iznose brikete, a vatrogasci dežuraju zbog opasnosti da se na nekom dijelu ta masa ne zapali. Materijalna šteta je ogromna, ali na svu sreću ozlijeđenih nije bilo. (HRT)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here