Tetra Pak osvojio prestižnu nagradu WorldStar

67

Tetra Pak, svjetski lider u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, osvojio je nagradu WorldStar za 2014. godinu za višeslojnu kartonsku ambalažu Tetra Brik Aseptic 1000 Edge, izvijestili su iz te tvrtke.

Ovaj inovativni proizvod temelji se na poznatom obliku ambalaže Tetra Brik Aseptic, a ocjenjivački sud organizacije World Star u sastavu 25 stručnjaka pohvalio je vrhunsku lakoću rukovanja, izlijevanja, otvaranja i ponovnog zatvaranja za potrošače.

Osim toga, kao glavne prednosti ambalaže navedene su ekološke prednosti, mogućnosti grafičkog dizajna i originalnost izrade.

Ambalažu Tetra Brik Aseptic 1000 Edge s čepom LightCap 30 obilježava karakteristična nakošena gornja ploha, koja ne samo da se ističe na polici, već i znatno poboljšava iskustvo izlijevanja proizvoda za potrošača.

Uz uštede, mogućnosti slaganja i prednosti recikliranja Tetra Brik Aseptic Edge također je prikladan za pakiranje tekuće hrane kao što su mlijeko, sokovi, nektari i ostala pića koja se ne moraju čuvati u hladnjaku.

Od uvođenja 2011. godine ovu je ambalažu primijenilo više od 50 proizvođača iz industrije mlijeka i sokova u više od 25 zemalja širom svijeta.

“Kao i u brojnim drugim aktivnostima razvoja naših proizvoda, inovacija u ambalaži Tetra Brik Aseptic Edge sastoji se od jednostavnog rješenja koje je utemeljeno na našem dobrom poznavanju potrošača i uvidu u industriju hrane i pića”, izjavio je Charles Brand, potpredsjednik tvrtke Tetra Pak zadužen za marketing i upravljanje proizvodima.

Glasanje za nagrade WorldStar 2014. održano je 7. studenoga 2013. kada su predstavnici 24 udruge proizvođača ambalaže, članica Svjetske organizacije za ambalažu (World Packaging Organisation, WPO), ocijenili 249 prijavljena projekta iz 35 zemalja.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here