Banke i Agrokor usklađuju kompromisna rješenja oko prodaje Mercatora

33

Banke vjerovnice Mercatora, prodajni konzorcij većinskih vlasnika te predstavnici Agrokora usklađuju kompromisna rješenja za zaključivanje posla koji bi Agrokoru omogućio većinsko preuzimanje najvećeg trgovačkog lanca, ali službenih informacija o tijeku pregovora koji se nastavljaju nema, javljaju u petak slovenski mediji.

Pregovori su zadnjih dana nastavljeni u Beču, gdje su počeli krajem prošlog tjedna, a u nedostatku službenih informacija pojavljuje se široka paleta ocjena – od one da je kompromis na vidiku, do one da od dogovora, koji u velikoj mjeri ovisi od volje banaka koje žele da eventualni budući kupac otplati petinu Mercatorova duga, neće biti ništa, objavili su slovenski mediji.

O tijeku pregovora u četvrtak je obaviještena uprava i nadzorni odbor Pivovarne Laško (PL), uz Novu Ljubljansku banku (NLB) najvećeg pojedinačnog vlasnika Mercatora, ali osim potvrde te informacije drugih pojedinosti nije bilo.

Banke u domaćem slovenskom vlasništvu, navode slovenski mediji, zahtijevaju da rješenje bude takvo da odgovara strateškim interesima Mercatora kao značajnog slovenskog poduzeća i poslodavca. (Lider / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here