Banke i Agrokor usklađuju kompromisna rješenja oko prodaje Mercatora

4

Banke vjerovnice Mercatora, prodajni konzorcij većinskih vlasnika te predstavnici Agrokora usklađuju kompromisna rješenja za zaključivanje posla koji bi Agrokoru omogućio većinsko preuzimanje najvećeg trgovačkog lanca, ali službenih informacija o tijeku pregovora koji se nastavljaju nema, javljaju u petak slovenski mediji.

Pregovori su zadnjih dana nastavljeni u Beču, gdje su počeli krajem prošlog tjedna, a u nedostatku službenih informacija pojavljuje se široka paleta ocjena – od one da je kompromis na vidiku, do one da od dogovora, koji u velikoj mjeri ovisi od volje banaka koje žele da eventualni budući kupac otplati petinu Mercatorova duga, neće biti ništa, objavili su slovenski mediji.

O tijeku pregovora u četvrtak je obaviještena uprava i nadzorni odbor Pivovarne Laško (PL), uz Novu Ljubljansku banku (NLB) najvećeg pojedinačnog vlasnika Mercatora, ali osim potvrde te informacije drugih pojedinosti nije bilo.

Banke u domaćem slovenskom vlasništvu, navode slovenski mediji, zahtijevaju da rješenje bude takvo da odgovara strateškim interesima Mercatora kao značajnog slovenskog poduzeća i poslodavca. (Lider / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here