Izlaganje prof. dr. Clausa Hippa na temu “Etika u gospodarstvu”

66

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora u suradnji s Predstavništvom Slobodne države Bavarske u Hrvatskoj organizirala je 23. siječnja 2014. u Zagrebu izlaganje prof. dr. Clausa Hippa, rukovodećeg člana društva HiPP GmbH & Co. KG, na temu “Etika u gospodarstvu”.

Na izlaganju je sudjelovalo više od 160 članova, partnera i gostiju iz hrvatskog i njemačkog poslovnog svijeta.

Početkom nove poslovne godine Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora posvetila se tematici etike u gospodarstvu te je s prof. dr. Clausom Hippom kao gostom predavačem uspjela pridobiti jednog od najpoznatijih poduzetnika u Njemačkoj.

Činjenica da je poduzetničko-socijalna odgovornost u razvoju vlastitog poduzeća dobila na značaju vidi se čak i na svjetskim burzama koje više ne ocjenjuju samo dobit poduzeća već zasebnim indeksima ocjenjuju i njegovu održivost.

Odgovorno i moralno odnošenje prema suradnicima, klijentima i okolišu pogotovo u današnje vrijeme trebalo bi biti u samom vrhu dugoročne poduzetničke strategije.

To se jasno moglo zaključiti i iz izlaganja prof. dr. Hippa koji je naglasio kako “častan trgovac” nije “trend” nego dobro provjerena i postojana strategija uspjeha prema kojoj se orijentira poslovna politika HiPP grupacije. Kako je istaknuo, njegov moto je: “Napravi ono što te čini časnim, a izbjegni ono što te čini nečasnim.”

Prof. dr. Hipp osvrnuo se na Pestalozzijevu “Ideju o elementarnom obrazovanju”. To je ideja prirodnog odgoja i obrazovanja koja bi trebala povezati glavu, srce i ruke. Osim toga istaknuo je i važnost dualnog sustava obrazovanja.

Novogodišnji domjenak Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore koji je uslijedio prisutnim gostima i članovima pružio je priliku za networking i razmjenu mišljenja i dojmova.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here