Prihodi Facebooka porasli 63 posto

28

U zadnjem kvartalu 2013. prihodi američke društvene mreže bili su 63 posto viši u odnosu na godinu ranije, zbog dobre prodaje reklama na mobilnoj verziji

Facebook je u posljednjem kvartalu 2013. godine ostvario dobit od 523 milijuna američka dolara uz porast prihoda od čak 63 posto u odnosu na isti period 2012. godine. Brojke su bolje od onih koje su u anketama vodećih financijskih novinskih agencija predviđali analitičari, piše Poslovni puls.

Skoku prihoda najviše je pridonijela znatno bolja prodaja reklama na mobilnoj verziji Facebooka. U usporedbi s posljednja tri mjeseca 2012. prihodi od reklama porasli su za impresivnih 76 posto, a više od polovice iznosa otpada na mobilni segment, piše BBC. Prema podacima iz prosinca, Facebook diljem svijeta ima 757 milijuna korisnika koji se na mrežu ulogiraju barem jednom dnevno. Na razini cijele 2013. godine, zarada Facebooka iznosi milijardu i pol dolara, uz porast broja aktivnih korisnika za 22 posto.

“Izvrstan završetak izvrsne godine za Facebook. Radujemo se sljedećem desetljeću tijekom kojega kanimo povezati ostatak svijeta”, izjavio je Mark Zuckerberg, aludirajući na skorašnji deseti rođendan društvene mreže. Nakon objave rezultata, cijena dionice Facebooka skočila je za više od 10 posto. (Banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here