U industriji 3,5 posto manje zaposlenih

57

Broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji u studenom je pao 0,2 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 0,9 posto

U hrvatskoj je industriji krajem studenog prošle godine broj zaposlenih bio 0,3 posto manji nego krajem listopada te 3,5 posto manji u odnosu na stanje krajem studenoga 2012. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Proizvodnost rada u hrvatskoj industriji je pak u prvih jedanaest mjeseci prošle godine u odnosu na isto razdoblje 2012. godine porasla za 3,2 posto.

Statistički podaci prema pojedinim djelatnostima pokazuju da je na mjesečnoj razini, u studenom u odnosu na listopad, broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji pao za 0,2 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 0,9 posto, dok je u rudarstvu i vađenju zaposlenih bilo 3,3 posto manje.

Na međugodišnjoj razini, u studenom prošle u odnosu na studeni 2012. godine, u prerađivačkoj je industriji, koja ima udio od gotovo 90 posto u ukupnom broju zaposlenih u industriji, bilo 2,4 posto manje zaposlenih.

Broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju istodobno je smanjen za 6,3 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom bilo je 13,5 posto manje zaposlenih nego u studenom 2012. godine.

Podaci o proizvodnosti rada pokazuju pak da je u prvih jedanaest mjeseci 2013. u odnosu na isto razdoblje godine prije proizvodnost rada u prerađivačkoj industriji povećana za 0,1 posto, u rudarstvu i vađenju za 4,5 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom proizvodnost je porasla za 25,1 posto. (Banka.hr / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here