Vlasnici Mercatora traže od Agrokora dodatna pojašnjenja

51

Prodajni konzorcij većinskih vlasnika Mercatora u subotu je u Ljubljani na sastanku razmatrao novu ponudu koncerna Agrokor kojim se snižava cijena za dionicu u odnosu na kupoprodajni ugovor i nudi dokapitalizacija, objavila je slovenska komercijalna televizija POP-TV.

Budući da bi na osnovi novog plana, koji im je dostavljen na četiri stranice, dobili znatno manji iznos za svoje dionice, dioničari su od Agrokora zatražili da im idućeg tjedna dade dodatna obrazloženja, a osobito informaciju o tome kako će prikupiti sredstva za realizaciju kupoprodajnog ugovora, javila je POP-TV koja tvrdi da je zaključivanje posla, odnosno realizacija ugovora kupaca i Agrokora sve manje vjerojatna budući da rok istječe krajem siječnja.

Agrokor, koji je smanjio ponuđenu cijenu za dionicu sa 120 na 80 eura, trebao bi za realizaciju posla oko 500 milijuna eura, a zbog snižene cijene dioničarima nudi dokapitalizaciju Mercatora s 226 milijuna eura.

Od toga bi iznosa, navodi POP-TV, 50 milijuna bilo upotrijebljeno za isplatu dobavljača, a 176 milijuna za vraćanje dijela Mercatorovih kreditnih obveza vjerovnicima. (Business.hr/Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here