Završio Lidlov donacijski program vrijedan pola milijuna kuna

34

Lidlova 87. donacija uručena udruzi Zdenac

Lidl Hrvatska uručio je danas posljednju donaciju iz velikog donacijskog programa “Više za zajednicu!”, vrijednog gotovo 500.000 kuna. Osamdeset i sedma po redu donacija uručena je Udruzi Zdenac u Dugom Selu koja pomaže prvenstveno samohranim roditeljima i djeci te starijima i nemoćnima, priopćeno je iz Lidla.

Lidlov donacijski program započeo je u lipnju 2013. godine, otkad su donirane mnoge humanitarne udruge i ustanove diljem Hrvatske, a sve u ime svake od ukupno 84 Lidlove trgovine, te logističkih centara i Uprave. Sve donacije uručene su na prijedlog Lidlovih zaposlenika, a donacijski program nastavit će se i u ovoj godini.

Danas je u Dugom Selu uručena posljednja donacija u sklopu Lidlovog velikog donacijskog programa “Više za zajednicu!”. Udruzi Zdenac iz Dugog Sela uručeni su potrebni proizvodi za čišćenje i održavanje kućanstva, a donaciju su predstavnici udruge časnoj sestri Ljilji Lončar uručile voditeljica odnosa s javnošću Lidl Hrvatska Lana Jugo te Lidlova zaposlenica koja je ovu udrugu nominirala, Dragana Hrka.

Udruga Zdenac je humanitarna i misijska organizacija koja je osnovana 2003. godine u Splitu, s podružnicom u Dugom Selu. Osnovana je na inicijativu grupe žena koje su prepoznale potrebe drugih i koje su svojim nesebičnim radom i velikim zalaganjem pomogle velikom broju ljudi, kako u našoj zemlji, tako i u misijskim zemljama. Udruga najviše pomaže samohranim roditeljima, djeci, starijim i nemoćnima te djeci misijama koja ne mogu ići u školu zbog teške materijalne situacije.

Lidlov donacijski program “Više za zajednicu!” započeo je u lipnju 2013. godine, a do danas je uručeno ukupno 87 donacija, a sve u ime svake od ukupno 84 Lidlove trgovine, te logističkih centara i Uprave.

Vrijednost ovog programa iznosi gotovo pola milijuna kuna, a donirane su različite udruge, bolnice, dječji domovi, vrtići i ustanove diljem Hrvatske, dok je pri odabiru prednost dana neprofitnim organizacijama i udrugama koje brinu o dobrobiti i zdravlju djece.

U Lidlovom donacijskom programu glavnu ulogu ima više od 1.600 Lidlovih zaposlenika koji predlažu potencijalne primatelje donacija, članove zajednice u kojoj žive i rade.

Zahvaljujući Lidlovim zaposlenicima i razgranatoj prodajnoj mreži, Lidl je dopro gotovo do svakog kutka Lijepe Naše i tako još jednom potvrdio svoju predanost pomaganju zajednici u kojoj posluje.

Trgovački lanac Lidl Hrvatska prva je kompanija koja je u Hrvatskoj organizirala ovakvu akciju pomaganja na razini cijele države, uključujući sve svoje zaposlenike i organizacijske jedinice, a program “Više za zajednicu!” provodit će se i ove godine.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here