Delhaize se zbog gubitaka povlači iz Bugarske

41

Krajem prošle godine objevljeno je da je belgijski trgovački lanac na bugarskom i srpskom tržištu zabilježio gubitak od 195 milijuna eura

Belgijski trgovinski lanac Delhaize potpisao je ugovor o prodaji bugarskog trgovačkog lanca Piccadilly, kojeg je 2011. kupio od dotadašnjeg vlasnika – Delta Maxija.

Vrijednost ugovora nije objavljena, kao ni detaljnije informacije o kupcu, kompaniji AP Mart, koja je u procesu registracije.

Bugarski mediji javili su da su vlasnici kompanije AP Mart bugarski državljani Angel Angelov i Petar Dudolenski.

Na internetskim stranicama Delhaizea objavljeno je da bi prodaja treba biti dovršena u drugom kvartalu ove godine, nakon što bude odobrena od nadležnih regulatornih tijela.

Lanac Piccadilly uključuje 28 supermarketa – 16 u Sofiji, šest u Varni i po jedan u Burgasu, Velikom Tarnovu, Loveću, Vidinu i Gabrovu. Pored toga, brend Piccadilly posjeduje i 24 manje trgovine u Sofiji i Varni.

Delhaize je lanac Delta Maxi kupio početkom 2011. za 932,5 milijuna eura. Belgijski trgovinski lanac je prošle godine prodao svoje trgovine u Crnoj Gori i Albaniji.

Krajem prošle godine kompanija je objavila da je zabilježila neočekivane gubitke. Tada je bilo objavljeno da je neuspjeh na tržištu Srbije i Bugarske “težak” čak 195 milijuna eura, od čega je najveći dio, čak 191 milijun eura, otpada na gubitak na srpskom tržištu. (Banka.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here