Delhaize se zbog gubitaka povlači iz Bugarske

Krajem prošle godine objevljeno je da je belgijski trgovački lanac na bugarskom i srpskom tržištu zabilježio gubitak od 195 milijuna eura

Belgijski trgovinski lanac Delhaize potpisao je ugovor o prodaji bugarskog trgovačkog lanca Piccadilly, kojeg je 2011. kupio od dotadašnjeg vlasnika – Delta Maxija.

Vrijednost ugovora nije objavljena, kao ni detaljnije informacije o kupcu, kompaniji AP Mart, koja je u procesu registracije.

Bugarski mediji javili su da su vlasnici kompanije AP Mart bugarski državljani Angel Angelov i Petar Dudolenski.

Na internetskim stranicama Delhaizea objavljeno je da bi prodaja treba biti dovršena u drugom kvartalu ove godine, nakon što bude odobrena od nadležnih regulatornih tijela.

Lanac Piccadilly uključuje 28 supermarketa – 16 u Sofiji, šest u Varni i po jedan u Burgasu, Velikom Tarnovu, Loveću, Vidinu i Gabrovu. Pored toga, brend Piccadilly posjeduje i 24 manje trgovine u Sofiji i Varni.

Delhaize je lanac Delta Maxi kupio početkom 2011. za 932,5 milijuna eura. Belgijski trgovinski lanac je prošle godine prodao svoje trgovine u Crnoj Gori i Albaniji.

Krajem prošle godine kompanija je objavila da je zabilježila neočekivane gubitke. Tada je bilo objavljeno da je neuspjeh na tržištu Srbije i Bugarske “težak” čak 195 milijuna eura, od čega je najveći dio, čak 191 milijun eura, otpada na gubitak na srpskom tržištu. (Banka.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *