Jones Lang LaSalle zatvorio ured u Zagrebu

74

Jedna od najvećih globalnih tvrtki za razvijanje nekretninskih projekata, upravljanje nekretninama i analizu tržišta odlučila je nedavno racionalizirati poslovanje u jugoistočnoj Europi.

Još prije par godina zbog globalne financijske krize i krize na tržištu nekretnina Jones Lang La Salle je preuzeo poslovanje drugog velikog globalnog koncerna za nekretnine u Europi King Sturgea pa je tako i u Hrvatskoj ured te tvrtke pripojen uredu Jones Lang LaSallea.

Zbog daljnje racionalizacije poslovanja i rezanja troškova najveća konzultantska tvrtka na tržištu nekretnina u Hrvatskoj, samo prošle godine imali su promet prema neslužbenim informacijama od milijardu eura, odlučila je praktično zatvoriti svoj ured za Hrvatsku u Zagrebu i dalje nastaviti djelovati i regiji preko svojeg ureda u Beogradu. Cijeli regionalni posao Jones Lang LaSallea odnedavno koordinira direktor Jones Lang LaSallea u glavnom gradu Srbije Andrew Peirson.

Kao dio preustroja poslovanja na jugoistoku Europe iz središnjice Jones Lang LaSallea odlučili su se na zatvaranje ureda u Zagrebu na čijem je čelu bio Tomislav Gregurić.

“Nakon strateške procjene naše operativne prisutnosti u regiji jugoistočne Europe odlučili smo se na restrukturiranje naše poslovne mreže u regiji. Novu strukturu će činiti balkanski hub u Beogradu koji će voditi postojeći menadžment u Srbiji. Jones Lang LaSalle će i dalje u jugoistočnoj Europi biti usmjeren na komercijalne nekretnine, a zatvaranjem ureda u Zagrebu dobiti ćemo na operativnosti”, navodi se u službenom priopćenju o zatvaranju ureda jedne od najvećih globalnih savjetodavnih tvrtki za nekretnine u svijetu.

Iz Jones Lang LaSallea su naveli i da osim zatvaranja njihovog ureda u Zagrebu neće biti drugih promjena u regiji te da će nastaviti raditi s jakom bazom korporativnih klijenata diljem regije te da će i dalje biti u mogućnosti pružiti sve usluge klijentima koji žele ući u regiju u bilo kojem njenom dijelu.

Izbor sjedišta huba u Srbiji proizlazi, naveli su iz Jones Lang LaSallea, zbog njenog centralnog položaja u regiji te će se iz Beograda voditi sve operacije u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini te Albaniji. U tvrtki vjeruju kako će im preustroj u jugoistočnoj Europi pridonijeti jačanju njihove sposobnosti za kvalitetniji i širi spektar usluga klijentima, prilagodljivije usluge te prije svega povećati profitabilnost.

Direktorica Colliers Internationala u Hrvatskoj, također jedne od najvećih globalnih korporacija za nekretnine, Vedrana Likan, na pitanje o zatvaranju ureda Jones Lang LaSallea ustvrdila je kako hrvatsko tržište nekretnina ulazi u još jednu tešku godinu.

“Uslijed teške gospodarske situacije, tržište nekretnina već petu godinu za redom bilježi pad, a izlazak iz takve tržišne situacije vrlo je neizvjestan. Ono što je sigurno, oporavak cjelokupnog tržišta i u svim segmentima, pa tako i komercijalnih nekretnina biti će polagan i dug. Takva situacija i predviđanja daljnjih kretanja našeg gospodarstva daju jasne smjernice međunarodnim tvrtkama s uredima u Hrvatskoj da reorganiziraju svoje poslovanje, zaustave daljnja investiranja ili u potpunosti zatvaraju svoje urede, sve ne bi li smanjili daljnje gubitke”, kazala je Likan. (Business.hr / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here