Kerum: Prodajem nekretnine i kroz mjesec dana otvaram trgovine

46

Željko Kerum na velika vrata vraća se u trgovačke i poduzetničke vode jer su vjerovnici njegove tvrtke “Kerum” u petak dvotrećinskom većinom prihvatili predstečajnu nagodbu koja mu omogućava nastavak poslovanja.

“Vjerovnici su se suglasili s našim planom oporavka i vraćanja dugova koje imamo i sada idemo u posao. Naš račun je odblokiran i na njemu već imamo znatna sredstva”, kaže Kerum za Slobodnu Dalmaciju.

Imovina tvrtke, po Kerumovim riječima, iznosi oko 200 milijuna eura, a dugovi su upola manji, oko 100 milijuna eura.

“Prije ove recesije imovina tvrtke u nekretninama iznosila je oko 400 milijuna eura. Sada je to upola manje, ali još uvijek dovoljno da pokrijemo sva dugovanja, isplatimo ljude i tvrtke kojima dugujemo i da nam još ostane novca za poslovanje. Ako prodam hotel ‘Marjan’ i Prodajni centar ‘Joker’, namirit ću sve vjerovnike i još će mi ostati novca”, tvrdi Kerum i dodaje:

“‘Marjan’ i ‘Joker’ vrijede po 60 milijuna eura i ispod te cijene ih ne dam. Prodajni centar godišnje samo od najma ima prihod od 48 milijuna kuna. Dakle, onaj koji bi ga kupio zasigurno na njemu ne bi izgubio. S hotelom ‘Marjan’ je isto. Najatraktivniji je hotel u Hrvatskoj, na najboljoj lokaciji. U njega treba uložiti još 20 milijuna eura i dobiva se zlatna koka. Nije neophodno da i njega prodam. Ako nađem pravog i pogodnog strateškog partnera, u partnerskom odnosu nastavit ću radit na hotelu. Za prodaju imamo stotinjak vrlo atraktivnih nekretnina diljem Hrvatske.”

Upitan ima li zainteresiranih za njegove nekretnine odgovara:

“Naravno da ima, kada ih dajem po vrlo povoljnoj cijeni. Sve su to kvalitetne nekretnine na pravim lokacijama. Uskoro ću, možda već idućeg tjedna, staviti na papir što sve prodajem, pa će zainteresirani preko oglasa biti upoznati s onim što mogu kupiti”, ističe bivši gradonačelnik Splita.

Kerum kaže da u Splitu ima 20-ak poslovnih prostora, koji sada zjape prazni, a u kojima u dogledno vrijeme planira ponovno otvoriti supermarkete.

“Idućeg tjedna počinjemo uređenje tri-četiri prostora u kojima ćemo otvoriti samoposluge. Očekujem da će za 30 do 40 dana ponovno biti otvoreni dućani i da ćemo se konkurentni vratiti na tržište. Nikada nikome nisam ostao dužan ni kunu, pa neću ni sada. Trebali su se ljudi samo malo strpjeti, pa ovim putem želim zahvaliti vjerovnicima što imaju povjerenja u naš rad i naše namjere”, zaključuje Željko Kerum. (Slobodna Dalmacija)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here