MasterCard će koristiti HCE tehnologiju za NFC mobilna plaćanja

61

MasterCard je danas najavio kako će na Mobile World Congressu objaviti detalje oko korištenja Host Card Emulation (HCE) tehnologije za sigurne NFC (near field communication) platne transakcije. Ovaj pristup omogućit će kupcima da jednostavno koriste MasterCard kartice na svojim telefonima koji podržavaju NFC kako bi obavljali beskontaktna plaćanja, izvijestili su iz ove tehnološke kompanije koja posluje u globalnoj platnoj industriji.

O važnosti ovog načina plaćanja ističu kako danas postoji dva milijuna trgovačkih lokacija koje omogućavaju beskontaktno plaćanje u 63 zemlje diljem svijeta.

HCE tehnologija omogućava plaćanja i ostale NFC usluge – uključujući programe lojalnosti te identifikaciju prilikom ulaska u zgradu ili plaćanje prijevoza – bez korištenja sigurnosnog elementa.

HCE tehnička specifikacija, razvijena tijekom posljednjih godina s Capitalom One i Bancom Sabadell, znači veliko postignuće te će, uz već dugotrajni i ugrađeni MasterCard sigurnosni element za SIM, svakako pridonijeti širenju dostupnosti mobilnih beskontaktnih plaćanja za potrošače, kažu u MasterCardu.

“Potrošači kupuju i plaćaju na načine koji najbolje odgovaraju njihovim potrebama i životu – i koristeći sve uređaje koje posjeduju. Kako bismo ispunili njihova očekivanja, trebamo ubrzati dostupnost tih usluga na tržištu. Upotreba HCE-a korak je naprijed u povećanju ponuda temeljnih na NFC tehnologiji”, rekao je James Anderson, Group Head, Emerging Payments, MasterCard. “Nastavljamo postavljati standarde i donositi rješenja našim partnerima i korisnicima te osiguravamo dobro iskustvo sigurnog digitalnog plaćanja.”

Kao ključni korak u razvoju tehničke specifikacije, MasterCard je radio s Capitalom One na inicijalnom pilot projektu te s Bancom Sabadell na europskom pilotu. Iskustva iz navedenih pilot projekata omogućit će poboljšanja u provedbi budućih projekata planiranih za 2014. s ostalim financijskim institucijama diljem svijeta.

“Za Capital One, ovaj pilot projekt znači istraživanje novih načina u komercijalnoj implementaciji NFC ponuda i sigurnoj pohrani podataka. Uživali smo u partnerstvu s kompanijom MasterCard i nastavit ćemo zajednički raditi na pronalaženju inovativnih rješenja za naše klijente”, rekao je Jack Forestall, Izvršni potpredsjednik za digitalna rješenja u tvrtki Capital One.

“Izuzetno smo zadovoljni jednostavnošću i brzinom kojom su sudionici u pilot projektu mogli dodati svoje kartice u NFC- mobitel”, rekao je Albert Figueras, Credit Cards and Consumer Finance Manager of Banco Sabadell. “Kao jednoj od najinovativnijih banaka u Europi važno nam je da u današnjem digitalnom društvu kontinuirano zadovoljavamo potrebe naših klijenata.”

Korištenje NFC tehnologije kroz pametne telefone olakšava sigurno i jednostavno beskontaktno plaćanje. Beskontaktna plaćanja brža su nego korištenje gotovine. Od 2012. MasterCard je uočio rast od 180% u broju trgovaca – od velikih trgovačkih lanaca do supermarketa, benzinskih postaja, trgovina namirnicama, ljekarna, automata, parkiranja, javnog prijevoza i taksija – svugdje je moguće beskontaktno plaćanje.

HCE je podržan od strane Android OS KitKat 4.4, od studenog 2013. te i dalje nastavlja implementaciju na popularne pametne uređaje. Pristup kompanije MasterCard kombinira prilagođeni softver na mobilnim uređajima uz sigurno procesiranje na cloud rješenju. Ovo značajno pojednostavljuje i ubrzava razvojni proces NFC-baziranih mobilnih ponuda potrošačima od strane financijskih institucija koje izdaju kartice. MasterCard planira objaviti svoju HCE specifikaciju tijekom prve polovice 2014., ističe se u priopćenje.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here