Novi rok za postupke preuzimanja Mercatora kraj svibnja

20

Banke vjerovnice Mercatora i koncern Agrokor potpisat će do kraja ovog tjedna dogovor kojim opet produžuju rok za konačan dogovor o restrukturiranju Mercatorovih kredita, piše u četvrtak poslovni list “Finance”.

Početkom ovog mjeseca mediji su javljali da su se banke i Agrokor načelno već dogovorile o restrukturiranju dugova i dokapitalizaciji Mercatora nakon preuzimanja te da će dogovor biti potpisan do kraja ovog mjeseca, o čemu nije bilo službene potvrde.

Kako u četvrtak navode “Finance”, sada će se taj rok opet produžiti, a cijeli postupak koji je vezan na prodaju većinskog paketa dionica Mercatora koncernu Agrokor trebao bi se u cijelosti odviti do kraja svibnja.

Prema lanjskom kupoprodajnom ugovoru Agrokora i konzorcija većinskih vlasnika Mercatora, vlasnici bi dobili 120 eura za dionicu.

No, Agrokor je krajem prošle godine zbog zahtjeva banaka da dodatno dokapitalizira Mercator i otplati petinu njegovih dugova prilikom preuzimanja ponudu smanjio i o njoj se, po neslužbenim vijestima medija, još pregovara. Trenutačna cijena Mercatorove dionice na Ljubljanskoj burzi je 70 eura. (SEEbiz / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here