Predstavljeni Podravka temeljci

67

Prehrambena kompanija Podravka svečanom je prezentacijom održanom 7. veljače u Zagrebu najavila izlazak na tržište Podravka temeljaca kao potpuno nove generacije proizvoda koji su pripremljeni od najkvalitetnijih sastojaka (birano povrće, meso, začini) i s vrlo jednostavnom primjenom kojom se obogaćuje okus svih povrtnih i mesnih jela.

Asortiman Podravka temeljaca čine tri okusa: goveđi, kokošji i povrtni, a planirana su i daljnja širenja asortimana. Karakterizira ih okus lagano pirjanog mesa i povrća koji jelima daju pravi domaći okus.

Podravka temeljci su razvijeni s ciljem privlačenja mladih potrošača, njihove edukacije, ali i pokretanja razvoja kategorije bujona u Hrvatskoj.

Naime, prema podacima Panela trgovine agencije Nielsen, tržište bujona u Hrvatskoj u posljednjih 12 promatranih mjeseci ostvarilo je vrijednosnu prodaju od 31 milijun kuna, uz 262 tone prodanih količina. Podravka kocke s vrijednosnim udjelom od 84,7% su lider na tržištu, dok je ukupni rast tržišta bujona / juha u kocki u 2013. iznosio 1% u usporedbi s godinom ranije.

S druge strane, prema BRANDpuls istraživanju agencije Ipsos za razdoblje rujan-listopad 2013. godine, 63,8% potrošača ne koristi juhe u kocki. Unutar grupe potrošača koji nikada ne koriste juhe u kocki gotovo ih je 40% u dobnoj skupini od 20-39 godina.

Upravo rezultati ovih istraživanja pokazuju koliko ima prostora za napredak ove kategorije, poglavito kod mladih potrošača, što su u Podravki naveli kao jedan od glavnih motiva za predstavljanje ove sasvim nove linije proizvoda.

Tijekom godine Podravka temeljci bit će lansirani uz tržište Hrvatske, na tržišta u regiji na kojima postoji potreba potrošača za ovakvim konceptom proizvoda kao i na tržišta središnje Europe na kojima je tržište temeljaca već razvijeno.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here