Ricardo kupio još deset kamiona i otvorio 13 radnih mjesta

19
Foto: Glas Slavonije

Kao što su i najavljivali, vlasnički tandem Ricarda, Milan Vrdoljak i Darko Rimac, siječanj zaključuje nabavkom deset novih kamiona s poluprikolicama opremljenih rashladnim sustavom.

Dio je to investicijskog ciklusa koji su započeli u ožujku prošle godine kada su najavili kupnju flote od 30 novih kamiona.

“Ipak nismo ostali dosljedni, priču smo proširili za još deset kamiona, a posljednja tranša bit će realizirana tijekom ožujka”, rekli su Vrdoljak i Rimac za jučerašnjeg prigodnog okupljanja s poslovnim partnerima uključenih u ovaj projekt.

S obzirom da na jedan kamion u Ricardu zapošljavaju 1,3 radnika po vozilu, nova investicija znači i otvaranje 13 novih radnih mjesta.

Kamione, marke Man, isporučila je tvrtka Auto Hrvatska, čiji direktor Mario Fabek potvrđuje da je za prošlu godinu investicija Ricarda bila najjača investicija i to ne samo u Hrvatskoj nego i u neposrednom okruženju susjednih država.

I ovi novi kamioni, kao i njihovi prethodnici, bit će okrenuti prijevozu na europskim prometnicama, s obzirom na to da Ricardo više od 50 posto svojih aktivnosti realizira na međunarodnom tržištu.

U konačnici u Ricardu namjeravaju svoju flotilu zaokružiti na 150 voznih jedinica, i time se potvrđuju kao vodeći domaći prijevoznik za namirnice koje zahtijevaju prijevoz u kontroliranom temperaturnom režimu. (Glas Slavonije)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here