Sistem meridol HALITOZA protiv lošeg zadaha

142

Halitoza je neugodan miris iz usta izdahnut prilikom disanja,a od tog problema pati otprilike četvrtina populacije. U gotovo 90% slučajeva neugodan zadah potječe iz usta uzrokovan metabolizmom aktivnih bakterija koje razgrađuju ostatke hrane, ostatake stanica, sline i krvi.

Najčešće mjesto vezano uz loš zadah je jezik koji sa svojim dubokim fisurama pruža povoljne uvjete za nakupljanje ostataka hrane i rast bakterija. I ostala područja u ustima (interdentalni prostori i subgingivalna područja, nepravilni zubni nadomjesci, te ostaci hrane) također mogu biti uzročnici neugodnog zadaha, ali ne tako često kao stražnji dio jezika. Jednako tako, mogući uzroci su i bolesti grla, nosa ili uha, te probavni trakt.

Dugotrajan uspjeh u prevenciji lošeg zadaha u većini slučajeva postiže se kroz stomatološki tretman i nekoliko jednostavnih promjena u svakodnevnoj oralnoj higijeni.

Novost na tržištu predstavlja sistem proizvoda meridol HALITOZA koji se sastoji od paste za čišćenje zubi i jezika, vodice za ispiranje te posebno prilagođene četkice za čišćenje zubi i jezika. Sistem meridol HALITOZA klinički je dokazan u borbi protiv aktivnih bakterija koje uzrokuju loš zadah.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here