Billa otvorila 60. supermarket u Hrvatskoj

137

Trgovački lanac Billa otvorio je jučer u Splitu novi supermarket u kojem je zaposleno 27 djelatnika, što je ukupno 60. po redu prodavaonica ovog trgovca u Hrvatskoj te druga u najvećem gradu Dalmacije.

Supermarket raspolaže s 420 m² prodajne površine te je otvoren nakon preuređenja koje je trajalo dva mjeseca.

Nalazi se na adresi Šubićeva 5-7 kod Pjace, a odlikuje ga široki asortiman raznolikih proizvoda, moderan dizajn prodajnog prostora te novi standardi na području zaštite klime i okoliša, navode iz Bille.

Od asortimana posebno izdvajaju široki asortiman voća i povrća, svježe mesne proizvode, odjel delikatesa, ponudu kućnih potrepština te linije vlastite robne marke Clever i BILLA. Pritom posebno naglašavaju da je u ponudi Bille više od 5.000 proizvoda hrvatskih proizvođača.

Na prigodnom svečanom otvorenju supermarket su otvorili predsjednik Uprave Bille Hrvatska Mohamed Bouyaala, direktor Turističke zajednice Grada Splita Vedran Matošić, a vrpcu je prerezala Ljiljana Gavranović, voditeljica supermarketa.

Billa supermarket specifičan je po predivnom prostoru u kojem se nalazi – Maloj Papalićevoj palači na dnu Pjace koja je sagrađena u 13. stoljeću i pretpostavlja se da ju je izradio Juraj Dalmatinac. “Prilikom uređenja posebnu pozornost posvetili smo očuvanju arhitekture i ukrasa te spoju starog i modernog. Najmodernije standarde supermarketa skladno smo uklopili u staru splitsku jezgru te će doživljaj kupovine za kupce biti još ugodniji i zanimljiviji”, ističe se u priopćenju Bille.

Novootvoreni supermarket koristi djelomičnu LED rasvjetu koja omogućava uštedu od 25% električne energije za osvjetljenje, klima komoru sa sustavom za povrat topline koji na ventilaciji štedi 60% energije te rashladne vitrine renomiranog talijanskog proizvođača s visokim stupnjem očuvanja energije.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here