Danas se ponovno prodaje Dalmacijavino

60

Tvrtka u stečaju prodaje se po cijeni od 128 milijuna kuna, što odgovara vrijednosti radničkih potraživanja, a ukoliko na ovom ročištu ne bude kupaca, cijena bi na sljedećem mogla biti još i niža

Danas će biti održano sedmo ročište na kojem bi trebao biti pronađen kupac za Dalmacijavino u stečaju. Kao i na prethodnom, šestom ročištu, cijena je 128 milijuna kuna. Kako piše Jutarnji list, iznos za koji se tvrtka prodaje jednak je akumuliranim radničkim potraživanjima prema tvrtki.

Potencijalni kupac trebao bi uplatiti polog od dva milijuna kuna. Ako se ne javi nijedan kupac, rekao je stečajni upravitelj Perica Mitrović, moguće je da će na osmom ročištu cijena ipak biti niža.

Mitrović pak misli da postoji nekoliko domaćih tvrtki koje bi mogle preuzeti Dalmacijavino. Tvrtka je u stečajnom postupku pokrenula proizvodnju i obrađuje oko 250 hektara vinograda, a na čak 22 prodajna mjesta imaju i svoju maloprodaju.

Na prvom ročištu, cijena za Dalmacijavino bila je 273 milijuna kuna. Tvrtka je imala vrijedno zemljište u splitskoj luci, ali se država upisala na nekretnine na pomorskom dobru. (Jutarnji list)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here