Donacija dm-a Zavodu za gastroenterologiju i hepatologiju

58

Predstavnici dm-a predali su danas KBC-u “Sestre Milosrdnice” elektrokiruršku jedinicu za gastroenterologiju koja se koristi pri odstranjivanju polipa, ali i kod brojnih drugih gastroenteroloških zahvata.

Donacijom ovog uređaja dm je pružio konkretnu potporu KBC-u i pacijentima kojima smo željeli osigurati što brži nastavak liječenja te ujedno pomoći liječnicima koji svaki dan spašavaju živote da još kvalitetnije obavljaju svoj posao. Mi u dm-u stalno se trudimo prepoznati potrebe zajednice i odgovoriti na njih jer je to jedini način davanja stvarnog i primjetnog doprinosa društvu u kojem poslujemo”, izjavila je Ana Fostač-Krilčić, članica Uprave dm-a.

Donirana elektrokirurška jedinica za gastroenterologiju neophodna je za odstranjivanje izraslina, polipa koji mogu prijeći u zloćudni tumor debelog crijeva koji je druga po redu najčešća lokalizacija zloćudnog tumora, kako u muškaraca, tako i u žena u Republici Hrvatskoj. Nastanak tumora debelog crijeva moguće je spriječiti ranim otkrivanjem i uklanjanjem izraslina (polipa) za koje je ovaj uređaj neophodan.

“Donirani uređaj, kojim obavljamo i do desetak zahvata dnevno, omogućava nam svakodnevno bolje i kvalitetnije funkcioniranje. Uređaj je od iznimne važnosti u prevenciji bolesti probavnog sustava poput primjerice odstranjivanja tumora debelog crijeva”, izjavio je prof. dr. sc. Neven Ljubičić, specijalist-gastroenterolog.

Na Zavodu za gastroenterologiju i hepatologiju godišnje se liječi oko 2.500 bolesnika. U sklopu dijagnostičke i terapijske obrade bolesnika izvode se sve suvremene gastroenterološke pretrage i zahvati.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here