Lidl povećava plaće zaposlenicima za 4%

21

Trend povećanja plaća započet je 2010. godine, a ukupno povećanje od tada do danas iznosi prosječno 17%

Trgovački lanac Lidl Hrvatska nastavlja s investicijama i zapošljavanjem i u 2014. godini. Zaključak je to nakon završetka poslovne 2013. godine tijekom koje je Lidl Hrvatska zaposlio 185 novih djelatnika pa tako Lidl danas broji ukupno 1700 zaposlenika, priopćeno je iz tog diskontnog trgovačkog lanca.

Svim svojim zaposlenicima u trgovinama i skladištima, Lidl ove godine povećava plaće za 4%. Usvojen je i plan investicija za 2014. godinu tijekom koje će Lidl u različite projekte u Hrvatskoj uložiti više od 180 milijuna kuna.

Lidl Hrvatska i ove godine od 1. ožujka ponovno povećava plaće za prosječno 4% radnicima u ukupno 84 trgovine i dva logistička centra. Trend povećanja plaća započet je 2010. godine, a ukupno povećanje plaća od tada do danas iznosi prosječno 17%, navode iz Lidla te dodaju kako povećanje isplaćene božićnice krajem 2013. godine iznosi 50%, pa je tako svaki radnik primio božićnicu u iznosu od 1.500 kuna.

“Iza nas je izrazito uspješna poslovna godina, u kojoj smo nastavili trend povećanja našeg tima, plaća naših zaposlenika i suradnje s hrvatskim dobavljačima. Lidl ima velike planove za daljnja ulaganja u Hrvatskoj čemu svjedoči i povećanje budžeta za investicije u 2014. godini, a koji iznosi više od 180 milijuna kuna. Nastavit ćemo i s provedbom naših programa i projekata društveno odgovornog poslovanja, a zajedno s našim zaposlenicima nastojat ćemo i u budućnosti opravdati očekivanja onih koji su nam najvažniji – naših kupaca”, poručili su iz Uprave Lidl Hrvatska.

Pritom navode kako je Lidl u 2013. godini u državni proračun uplatio više od 440 milijuna kuna poreza i davanja te se potvrdio kao značajan pokretač hrvatskog gospodarstava. U segmentu društveno odgovornog poslovanja, tijekom 2013. godine Lidl je donirao više od 1,4 milijuna kuna kroz financijska sredstva i proizvode.

Od ulaska na tržište 2006. godine, kada je u jednom danu otvoreno 13 trgovina, Lidl je u osam godina svoju prodajnu mrežu proširio diljem Hrvatske otvorivši 84 trgovine i zaposlivši više od 1700 zaposlenika.

“Kupci su Lidlove robne marke prepoznali kao proizvode najboljeg omjera cijene i kvalitete, a tvrtka se i u Hrvatskoj potvrdila kao značajan akter tržišta maloprodaje, društveno odgovorna kompanija i kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca”, ističu iz Lidla.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here