Mercator ‘iz tehničkih razloga’ odgodio objavu revidiranog izvješća o poslovanju

29

Slovenski trgovački lanac Mercator odgodio je za tri tjedna objavu revidiranog izvješća o poslovanju u 2013. godini koji je po prijašnjem poslovnom kalendaru trebao biti objavljen u srijedu, objavila je tvrtka na internetskim stranicama Ljubljanske burze.

Direktor Mercatora Toni Balažič izjavio je za ljubljansko Delo od utorka da odgoda nije povezana s nedavnim potpisom aneksa između koncerna Agrokor i većinskih vlasnika Mercatora kojima su rokovi za realizaciju kupoprodajnog ugovora odgođeni do sredine ove godine.

Objava revidiranog poslovnog izvješća odgođena je iz tehničkih razloga, rekao je Balažič, pojasnivši da je to učinjeno zbog odgode sjednice Nadzornog odbora koji će izvješće razmatrati krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca.

Prema već objavljenim nerevidiranim podacima, Mercator je na razini skupine lani zabilježio 2,76 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 3,7 posto manje nego 2012. godine, a gubitak, koji je u 2012. iznosio čak 103 milijuna eura, lani je smanjen na 26,8 milijuna eura. (Lider / Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here