Merkur ipak neće u stečaj

20

Slovenski lanac trgovina tehničkom robom Merkur neće završiti u stečaju nakon što je i zadnja banka pristala na reprogramiranje njegovih dugova, čime se stvaraju uvjeti da se u budućnosti sačuva “zdravu jezgru” tvrtke.

Banka Koper je tek pred samim istekom roka dala suglasnost na uvjete za reprogramiranje Merkurova duga, ne želeći riskirati da nekad moćna trgovačka tvrtka završi u stečaju, objavili su u petak slovenski mediji.

Računa se da će Merkur nakon restrukturiranja zadržati “zdravu jezgru” s oko 1.800 zaposlenih, znatno manje u odnosu na prije nekoliko godina, kada je doživljavao ekspanziju, sve do početka gospodarske krize koja je osobito pogodila slovenske građevinare kojima je bio glavni dobavljač.

Već prije Banke Koper sve su ostale banke pristale na dvogodišnji moratorij otplate glavnice na Merkurove kredite te produženje roka na isplatu glavnice na 12 godina. (Lider / Hina)

1 COMMENT

  1. Kome mogu da se obratim, u Novom Sadu je zatvoren na zalost Merkur, 2015 god sam kupila sporet, usisivac i frizider trebao je da mi stigne na adresu bonus ostvaren kod Merkura a nije. Bez obzira sto je kod nas objekat zatvoren ja u Beogradu kada odem kupujem. U nadi da cu dobiti odgovor srdacan pozdrav.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here